Erzurum GHSİM, Gençlik Merkezleri Liderleri ile Gönüllü Gençlerin ortak projesi sayesinde onlarca genç Köprüköy ilçesindeki tarihi Çobandede Köprüsünde iftar yemeği tertipledi. GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bugün burada tarihe tanıklık ediyoruz” dedi.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum’da bir il gerçekleşti. Tarihi Çobandede Köprüsü’nde 100’ü aşkın genç ve yetişkin aynı anda iftarını açtı. Köprüköy İlçesinde bulunan ve tarihi bin yıla dayanan tarihi Çobandede Köprüsü bir tarihi olaya daha tanıklık etti. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Gençlik Liderleri ile Gönüllü Gençlerin ortak projesi kapsamında 100 kişiyi aşkın genç ve yetişkine tarihi Çobandede Köprüsü üzerinde iftar yemeği verildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programında gönüllü bir gencin ezan okumasıyla birlikte tarihi mekânda iftarlar açıldı. Katılımcılar, bin yıla yaklaşan tarihi ve ihtişamı ile Erzurum’un en önemli tarihi eserlerinden biri olan Çobandede köprüsü üzerinde Aras Nehri’nin muhteşem ihtişamı karşısında iftar suyunu yudumlayıp, yemek yemenin gururunu yaşadı.

TARİHİ İFTİHARIMIZDA İFTAR AÇMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, tarihi Çobandede Köprüsü hakkında gençleri ve diğer davetlileri bilgilendirirken, tarihi bir köprünün üzerinde tarihe tanıklık ettiklerini söyledi. Taşkesenligil, “Bugün burada tarihe tanıklık ediyoruz. Bin yıla yaklaşan tarihi ile bize kucak açan ve dimdik ayakta duran bu önemli tarihi mekânla, iftihar duyup, iftarımızı açıyoruz, bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Bu akşamki iftar yemeğine katılan herkesi kutluyorum. İnşallah, bu etkinliği geleneksel hale getiririz” dedi.

Taşkesenligil, programı tertipleyen Gençlik Merkezleri Müdürlüğünü, gençlik liderlerini ve gönüllü gençleri kutlarken, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz ile Gençlik Lideri Mehmet Kahraman’a da teşekkür etti. Oldukça neşeli bir ortamda geçen iftar yemeğinde yerli gençlerin yanı sıra birçok yabancı Müslüman öğrenci de iftar yemeğine teşrif etti. Gençler, böylesi anlamlı bir iftar yemeğine katıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Tarihi Çobandede Köprüsünde gerçekleştirilen iftar yemeğine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz ile Yakutiye ve Palandöken Gençlik Merkezleri Gençlik Liderleri de katıldı.