Erzurum GHSİM’nin yeni okçuluk salonu hizmete girdi. Modern teknoloji ile donatılan salonun açılışı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Iğdır Valisi Davut Haner’in katılımı ile gerçekleşti. Erzurum Valisi Altıparmak, atışlar esnasında hedef tahtasının arkasındaki Türk Bayraklarını görünce, “Türk Bayraklarını alın, yanlışlıkla bayrağımızı vurmayalım” diyerek Türk Bayrağı hassasiyetini gösterdi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum’da spor tesisleri zincirine yeni bir halka daha eklendi. Çağın son teknolojisi ile donatılan Erzurum GHSİM yeni okçuluk salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kazım Karabekir Stadı Bünyesi’nde yer alan okçuluk salonu modern görünümü ile göz kamaştırırken, açılış töreni yoğun bir ilgi gördü. Erzurum’da son teknolojinin kullanımı ile yapılan ve hizmete giren Okçuluk Salonu’nun açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Iğdır Valisi Davut Haner,  Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz, GHSİM  Şube Müdürleri Şinasi Polat, Murtaza Cengiz ve Güngör Şenses ile antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.  katıldı.

Aman! yanlışlıkla bayrağımızı vurmayalım

Açılışa katılan protokol okçuluk atışları yaparken, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Iğdır Valisi Davut Haner ile Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen atışlarda hedefi başarı ile vurarak alkış aldı. Atışlardan önce hedef tahtalarının arkasına asılan Türk Bayraklarını gören Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, görevlilere, bayrakları bulunduğu yerden kaldırmasını istedi. Vali Altıparmak, “Bayrakları hedef tahtasının arkasından kaldırın yanlışlıkla oklarımız bayrağımıza isabet edebilir. Ay-yıldızlı bayrağımızı yanlışlıkla vurmayalım” dedi.

Okçuluğa daha çok destek verilmeli

Okçuluğunu Türkiye için ayrı bir yeri ve önemi olduğuna işaret eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, okçuluk salonunun açılışında yaptığı konuşmada, “Okçuluk Türkiye ve Erzurum için çok önemli ve değerli bir spor dalı. Oysa Türkiye’de okçuluk sporu hak ettiği ilgiyi göremiyor. Biz Erzurum’a böylesi modern bir okçuluk salonu kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğümüzü bu hizmetten dolayı kutluyoruz” diye konuştu. Açılışın ardından protokol, sporcuların atışlarını izledi. Özellikle 2012 Londra Olimpiyat Oyunları 3’üncüsü Doğan Hancı okçuluk şovu yaparken, isabetli atışları ile alkış aldı.