Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı’nın destekleri ile Erzurum’a yedi tane daha sentetik çim futbol sahası kazandırılacak. Bu yatırımlar için Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Başkentte protokol imzaladı.

(Erzurum-GHSİM)

Türkiye’de nüfus yoğunluğu bakımından faal lisanslı sporcu sayısı ve zengin spor tesisi ağı ile Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olan Erzurum’a Devletin ve Hükümetin yatırımları sürüyor. 85 adet spor tesisinin arasında 10 tane sentetik çim futbol sahasına sahip olan Erzurum, 7 yeni sentetik çim futbol sahasına daha kavuşacak. Bu yeni yatırımlar için Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Kasapoğlu tarafından Ankara’da protokol imzalandı. Böylece Erzurum’un ilçelerine ikisi FİFA Kriterlerine uygun aydınlatmalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının yanı sıra toplam 7 adet daha sentetik futbol sahası yapılacak.  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı’nın destekleri ile Erzurum’a yedi tane daha yeni sentetik çim futbol sahası yapılacak olması şehirde ve spor severler arasında büyük bir sevinç yaşattı.

NARMAN VE HORASAN’A AYDINLATMALI SAHA

3 Temmuz’da iki adet aydınlatmalı sentetik çim futbol sahalarının yanı sıra, Oltu, Aşkale, İspir, Uzundere, Pasinler, Çat ve Uzundere gibi ilçelerde FİFA kriterlerine uygun sentetik çim sahaların yanı sıra şehir merkezinde Yakutiye Spor Kampüsü içerisinde 1 ve 2 nolu aydınlatmalı ve FİFA kriterlerine uygun sahaları bulunan toplam 10 sentetik sahaya 7 sentetik sahada katılacak ve Erzurum toplamda 17 sentetik futbol sahasına kavuşmuş olacak. Erzurum’a yeni yapılacak olan Sentetik Çim Sahalardan ikisi FİFA kriterlerine uygun aydınlatmalı ve sentetik yüzeyli sahalar olacak. Bu iki saha Narman ile Horasan ilçelerine yapılacak. Ayrıca diğer beş ayrı ilçeye de sentetik çim yüzeyli futbol sahaları kazandırılacak. Erzurum’a yapılacak olan sentetik çim sahalarının protokolünü imzalamanın gururunu yaşadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Erzurum olarak adeta spor tesisine doymuyoruz. Çünkü çok sayıda spor yapan gençliğimiz var ve bu gençliğe yeni spor sahaları kazandırmak gerekiyordu, bizde bunun için çalıştık ve yeni sahaları ilimize kazandıracağız. Bunun için gururluyuz. Yedi tane yeni sentetik çim saha için bize Spor Toto Teşkilatı Başkanımız Mehmet Kasapoğlu destek verecek. Bunun için kendisine bir Erzurumlu olarak Erzurum adına teşekkür ediyoruz. Bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da Spor Toto Teşkilatı Başkanlığımızın destekleri ile ilimize spor tesisleri kazandıracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şimdiden yapacağımız yeni sentetik çim sahalar ilimize ve ilçelerimize hayırlı olsun” dedi.