Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatları ile Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Hınıslı gençleri Erzurum’a getirerek, misafir etti. Gençler bir hafta boyunca Erzurum’un tarihi, kültüreler ve spor tesislerini gezecek.

(Erzurum-GHSİM)

Hınıslı gençler bugünlerde Erzurum’un tarihi, turistik, kültürel mekanlarının yanı sıra spor tesislerini gezerek, Erzurum’u yakından tanıyor.Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatları doğrultusunda  Hınıs’tan Erzurum’a gelen 10-14 yaş grubu gençler bir hafta boyunca Erzurum’u gezip, değerler eğitimi derslerine girerek ve sporsal aktivitelerde bulunacaklar. Erzurum Valiliği öncülüğündeki etkinliğin paydaşlarını  Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü v Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü oluşturuyor. Hınıs Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu 40 öğrenci Pazartesi günü başlayan etkinlikler kapsamında Erzurum’un  tarihi eserlerini gezmenin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor tesislerinde  spor yapıyor.

CURLİNG OYNAYIP BUZ PATENİ YAPTILAR

Curling ve Buz Pateniyle tanışan Hınıslı çocuklar, Erzurum’da güzel ve neşeli vakitler geçiriyor.  Gençlik Merkezlerinde Hayrat vakfı eğitmenleri tarafından değerler eğitimine tabi tutulan öğrencilerin ulaşımı Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanırken, Kazım Karabekir Erkek yurtları da Hınıslı çocukların konaklamasını sağlıyor. Erzurum’da yoğun bir gezi programı yaşayan Hınıslı çocukları, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü sağlık taramasından geçirecek. Konu ile ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murteza Cengiz “Çocuklarımızız yaşadıkları bölge olarak dezavantajlı olmalarından dolayı Valimizin talimatıyla böyle bir etkinlik planı düzenledik” dedi.  Çocukların bir hafta boyunca GHSİM  bağlı Gençlik Merkezlerinde çalışan Gençlik liderleri öncülüğünde  kültürel sanatsal ve sporsal çeşitli etkinlikle katılacaklarını belirten Cengiz paydaş olan Erzurum Büyükşehir Belediyesine,Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne ve Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

BİN 800 GENCİ AĞIRLADIK

 Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Koordinatör Müdürü  Zülküf Yılmaz ise Mayıs ayında 81 ilde uygulanan  ‘Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz  Projesi’ kapsamında 18 ilçeden yaklaşık 1800 öğrencinin  Erzurum’u gezme fırsatı bulduklarının altını çizerek,  “ Hınıs kafilerimizin süresinin fazla olması sebebiyle hem gezi hem de manevi değerlerimizi tanıtma adına önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Burada bulunan Hınıslı öğrencilerimizde son derece faydalı ve yararlı bilgiler ediniyorlar. Spor yapma şansı buluyorlar. Ayrınca gençlik merkezlerimizin tüm aktivitelerinden faydalanıyorlar. Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde Hınıslı çocuklara hayatlarında unutamayacakları güzel anlar yaşatıyoruz” diye konuştu.