Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatları ile Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüğü tarafından Erzurum’a getirilerek konuk edilen  Hınıslı gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

(Erzurum-GHSİM)

Hınıslı gençlerin bu kez uğrak yeri Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü oldu. Hınıslı öğrenciler, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz nezaretinde Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Murteza Cengiz’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatları doğrultusunda  Hınıs’tan Erzurum’a gelen 10-14 yaş grubu gençler bir hafta boyunca Erzurum’u gezip, değerler eğitimi derslerine girerek ve sporsal aktivitelerde bulunmuşlardı. Erzurum’da dolu dolu  ve yoğun günler geçiren Hınıslı öğrencileri tebrik eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Murteza Cengiz, öğrencilere büyük bir ilgi gösterdi. Cengiz, “Erzurum gezinizi çok iyi değerlendirin. Burada tarihi ve turistik mekanlar ile spor tesislerimizi gezin, bol bol kitap okuyun ve spor yapın” dedi.

Erzurum GHSİM Gençlik Merkezlerinde görev yapan gençlik liderleri nezaretinde güzel bir gezi ve aynı zamanda da tatil yapmanın mutluluğunu yaşayan Hınıslı gençler, Erzurum’da unutamayacakları anlar yaşadı. 40 öğrenci,  buz pateni yapmanın ve curling oynamanın keyfini yaşarken, Kazım Karabekir Stadı’nda da futbol maçı yapmanın gururunu yaşadı. Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Murteza Cengiz, “Bakanlığımın Türk gençliğine verdiği değer ve önem takdire şayan. Devletimizin imkanlarını seferber ederek, gençlerimize Erzurum’umuzu en iyi şekilde tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Koordinatör Müdürü  Zülküf Yılmaz ise  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Mayıs ayında 81 ilde uyguladığı  ‘Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz  Projesi’ kapsamında 18 ilçeden yaklaşık 1800 öğrencinin  Erzurum’u gezme fırsatı bulduklarını söyledi. Yılmaz,“ Hınıs kafilerimize Erurum’un her noktasını gezdirdik, manevi değerlerimizi tanımalarını sağladık. Hınıslı çocuklar burada gençlik liderlerimiz öncülüğünde hem faydalı bilgiler edindiler. Hem de spor yapma imkanı buldular” diye konuştu.