Malezya’da yapılan Paralimpik Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında sağ kol ve sol kolda ülkemize iki altın madalya kazandıran Erzurum Türk Telekomsporlu Gökhan Seven havalimanında çiçeklerle karşılandı. Milli sporcu, “Kazandığım madalyaları tüm asker ve polis şehitlerimizin anısına armağan ediyorum” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum Türk Telekomspor’un bilek güreşindeki milli gururu Gökhan Seven yine büyük bir zafere imza attı. Seven yine güçlü bilekleri ile dünyayı devirdi. Başarılı bilek güreşçisi 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde Malezya’da yapılan Paralimpik Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda birinci olarak ülkemize iki altın madalya kazandırdı.

 37. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 15 ülkeden karşısına çıkan rakiplerinin kollarını bir bir devirerek, sağ kol ve sol kolda dünya şampiyonu olan Seven, Erzurum Hava Limanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Yaşar Elen, spor servisinden Yunus Aras, Engelli ve Dezavantajlılar Biriminden Kübra Yalınkılıç, Erzurum Türk Telekomspor Asbaşkanı Sakıp Kılıç ile yöneticilerden Süleyman Zeki Çiftçi ile Yusuf Köseoğlu milli sporcuyu çiçeklerle karşıladı. Dünya şampiyonu Gökhan Seven, bilek güreşinin olimpik olduğunu ve ilk kez yapılan paralimpik bilek dünya şampiyonasında birinci olduğu için gururlu olduğunu söyledi.

Madalyalarım şehitlerimize armağan olsun

Havalimanında coşkulu bir şekilde çiçeklerle karşılanan ve sevgi gösterisinde bulunulan Gökhan Seven, “Allah’a binlerce şükürler olsun üzerime düşeni yaptım dünya şampiyonu oldum. İstiklal Marşımızı okutup Türk Bayrağını göndere çektirdim. Bu şampiyonluğu ülkemiz için hayatını kaybeden şehitlerimize ve askerlerimize armağan ediyorum” diye konuştu.

Türk Telekomspor’un gururu oldu

Erzurum GHSİM Personel Şube Müdürü Yaşar Elen, şampiyon sporcu Gökhan Seven’in yeni bir başarısında daha havalimanında buluşmanın mutluluğunu ve karşılamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, Milli sporcuyu kutladı. Erzurum Türk Telekomspor Kulübü Asbaşkanı Sakıp Kılıç, “Türk Telekom Doğu-1 Bölge Müdürümüz Timur Sevim başkanlığında Erzurumlu sporculara destek oluyoruz. Onların başarısı için seferber olmuş durumdayız, inanıyorum ki, Gökhan Seven olimpiyat şampiyonu da olacak” dedi.

Türk Telekom Doğu-1 Bölge Müdürü Timur Sevim de, Milli sporcu Gökhan Seven’in dünya şampiyonu olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Gökhan bilek güreşinde üst üste ülkemize büyük başarılar kazandırıyor. İnşallah kendisi hem kulübümüz hem de ülkemiz adına olimpiyatlarda da şampiyonluk kürsüsüne çıkacak” şeklinde konuştu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Gökhan Seven’in bilek güreşinde hem sağ kolda, hem de sol kolda dünya şampiyonu olmasının Türk ve Erzurum sporu adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, milli sporcuyu başarısından dolayı kutladı.