Aziziye Kaymakamlığı Proje Ofisi ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “İki Teker Çok Şeker’ projesi kapsamında eğitim gören ve lisanslı sporcu olan Abdullah Kaya’yı başarısından dolayı kutlayan GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, başarılı bisikletçiyi ödüllendirdi.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum’un bisikletteki yükselişi tüm hızıyla sürerken,  Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de,  Trabzon’da yapılan uluslararası yarışlarda u15 yaş grubunda dördüncü olan Abdullah Kaya’yı kutlayarak, başarısından dolayı ödüllendirdi.

Aziziye Kaymakamlığı Proje Ofisi ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘İki Teker Çok Şeker’ Projesi kapsamında önemli bir sportif çalışma yapılırken, bu proje meyvelerini vermeye başladı. Bunun ilk kanıtı da Erzurumlu bisikletçi Abdullah Kaya’nın elde ettiği başarı oldu. 

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz’ün de önemle üzerinde durduğu projeden seçilen 40 öğrenci temel bisiklet eğitimi alırken, bu projede yetişen sporculardan Abdullah Kaya ile Onurhan Gülerci, bisiklette Erzurum’un yüzünü güldürürken, ilerisi için de umut vaat ettiler. Trabzon’da yapılan Uluslararası MTB Cup Yarışları’nda Erzurumlu Abdullah Kaya U15 yaş kategorisinde ilk dörtte yer aldı. Kategorisinde 30 bisikletçi ile yarışan Erzurumlu genç sporcu bisikletinin pedalında yaşadığı soruna rağmen, dördüncü olma başarısı gösterdi. Kaya, “İlk kez katıldığım uluslar arası yarışta heyecanlandım, bu heyecan olmasaydı, şampiyon bile olabilirdim. İnşallah, ileriki yıllarda ilime ve ülkeme şampiyonluklar kazandıracağım” dedi. Erzurumlu diğer sporcu Onurhan Gülerci 8’inci, Berkay Gülerci de 14’üncü olarak ilerisi için ümit vaat eden sporcular oldu.  Başarılı bisikletçi ve Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman’ı kabul eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Abdullah Kaya’yı performansından dolayı kutlayarak kendisini ödüllendirdi. Taşkesenligil, Abdullah Kaya’nın daha çok çalışarak Bisiklet Milli Takımına seçileceğine inandığını söyledi.