Erzurum spor tesisine doymak bilmiyor. Şimdi de 3 Binlik Arena’nın bünyesinde Yüksek İrtifa Kondisyon ve Mukavemet Salonu açıldı. Fitness ve ağırlık salonundan lisanslı sporcular faydalanabilecek.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum yeni bir spor tesisine daha kavuşmanın gururunu yaşıyor. SODES programı kapsamında Erzurum Valiliği’nin desteğiyle Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yüksek İrtifa Sporcu Kondisyon ve Mukavemet Salonu açıldı. 90 bin lirası SODES’ten 40 bin lirasıda GHSİM’nin bütçesinden harcanarak 3 Binlik Buz Arena bünyesinde oluşturulan fitness ve ağırlık merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan, ilçe ve şube müdürleri katıldı. Vali Altıparmak: Bu sezon daha çok takım bekliyoruz Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ta, “Bu tür spor salonlarının açılması hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından sporcu yetiştirmesi açısından önem kazanmaktadır. Gereken maddi konularda bizler üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu. Yüksek İrtifa Yaz Futbol Kampları için geçen yıl 35 futbol takımının Erzurum’a geldiğini ve bu yıl bu rakamın daha da artacağını ifade eden Vali Altıparmak, “Bu tür spor tesisleri ve merkezleri, ilimiz ve ülkemiz sporu için çok büyük kazanç” dedi. Taşkesenligil spora yatırım gençliğe yatırımdır Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve davetliler kurdele keserek açılış yaptı. Açılıştan sonra spor salonu hocası Muhammet Kaçmaz misafirlere salon hakkında bilgiler verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, spora yapılan yatırımın gençliğe ve geleceğe yatırım yapmak olduğunun altını çizerek, “Erzurum ve ilçelerimize spor malzemeleri konusunda gereken yardımları yapıyoruz. Bu tür salonları açarak adeta bacasız fabrikaya dönüştürüyoruz. Salon içinde 1 adet amatör halter bölümü, 1 adet yüksek irtifa sporcu kondisyon ve mukavemet bölümü bulunuyor. Spor salonu 130 bin liraya mal oldu. Bu maliyetin 90 bin lirası SODES karşılamış geri kalan 40 bin lira ise müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır” dedi. Vali Altıparmak ve davetliler, fitness ve kondisyon merkezinin yanı sıra sauna ve soyunma odalarında incelemelerde bulundu. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü ve AR-GE Şube Müdürü Mehmet Gözütok, Erzurum’un en modern Yüksek İrtifa Kondisyon ve Mukavemet Salonu’nda Web ortamda antrenör ve sporcu takip sistemi oluşturduklarının altını çizerek, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.