EYOWF 2017 Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, Erzurum’a geldi. 2011’i gerçekleştiren Erzurum’un tecrübeli olduğunu belirten Atasoy, kurumlardan destek beklediklerini söyledi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum'un ev sahipliğini yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) Genel Koordinatörlüğü’ne atanan Orhan Atasoy, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve diğer yetkililer de hazır bulundu. EYOWF Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, daha önce 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ekibinde koordinatör yardımcısı olarak çalıştığını hatırlatarak, Erzurum’un 2011’de büyük tecrübe sahibi olduğunu kaydetti. Organizasyonun başarılı olmasındaki etkenlerden birinin de yerel yönetimlerin desteği olduğuna dikkat çeken Atasoy, şunları söyledi: “Biz tamamıyla bu olaya aile olarak bakıyoruz. Belediyemizin, valiliğimizin ve diğer kurumlarımızın el birliğiyle bu işin içerisinden çıkmayı planlıyoruz. Allah’ın izniyle anlımızın akıyla bu işten çıkarız. Erzurum’un bu işte deneyimli olması çok büyük avantajımız. Halkımız da olayın hem önemini hem de tecrübesini yaşadı. Belediyemiz, valiliğimiz ve diğer kurumlarımızla biz bir bütünüz. Olaya öyle bakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerinizi bekliyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EYOWF’A HAZIR”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tavlaşoğlu, Atasoy’a EYOWF 2017 Genel Koordinatörlüğü’nün hayırlı olmasını dileyerek, “Şehrimize hoş geldiniz. İnşallah uzun bir zaman burada beraberce çalışacağız” dedi. Erzurum’un EYOWF’a hazır olduğuna vurgu yapan Tavlaşoğlu, “2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın Erzurum’da yapılması sebebiyle zaten bir altyapı var. Kış oyunları tesisleri bakımından Erzurum’un gerçekten çok ciddi tesisleri var. EYOWF 2017’ye bizim insanımız da hazır, kurumlarımız da hazır. 2011 Kış Oyunları’ndaki yaptığımız koordinasyon herkese parmak ısırttı” diye konuştu. Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz EYOWF’a hazır, kurumlarımız buna hazır,  her şeyden önce Erzurum halkı buna hazır, çünkü bu organizasyonu yaşadılar. Elbirliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. 2011’dekinden çok daha başarılı bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum. Çünkü o zaman tesisler daha yeni yapılıyordu. Tesisleri biran önce yetiştirebilmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyorduk. Şimdi tesisler hazır, eksik kalan kısımları da tamamlıyoruz. Hep birlikte bu organizasyonun güzelliğini yaşayacağız” şeklinde konuştu. Bu arada, EYOWF 2017 Genel Koordinatörü Atasoy ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç’ı da ziyaret etti.