Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği tarafından Gençlik Haftası kapsamında Palandöken Ejder Tepesi’ne tırmanış yapıldı.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurumlu dağcılar, ecdat için tırmanış yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu, Erzurum il temsilciliği ile Atatürk Üniversitesi Spor Kulübünün organize ettiği geleneksel ‘Gençlik zirve tırmanışı’ 225 genç dağcının katılımı ile gerçekleşti.

Oldukça başarılı bir şekilde sonlanan organizasyona Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü, Erzurum Spor Lisesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve DADAK Doğa Sporları Kulübünden 65 bayan 165 erkek olmak üzere toplam 225 kişi zirve yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı. Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç,“Amacımız, gençliğimizde milli bir bilinç uyandırmak, zor koşullarda mücadele edebilmek, doğayı tanımak, korumak ve dağcılık branşını tanıtmak. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız faaliyetimizde, her zaman yanımızda olan Erzurum Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’a, ulaşım ihtiyacımızı karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e,  İl sağlık müdürlüğümüze ve güvenliğimizi alan jandarma teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Ejder zirvesinde yapmış olduğumuz törende Aziz şehitlerimizi, Gazilerimizi anarak, şuan vatan savunması için canla başla mücadele eden Kahramanlarımıza selam gönderdik” dedi.