Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında Yüksek Lisans protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Gençlik ve Spor’u önemsiyoruz” derken, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, bir aylık bir yazışmanın sonucunda atılan imzaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında Yüksek Lisans protokolü imzalandı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne talep edilen ve yaklaşık bir ay süren yazışmalar mutlu sonla bitti. İmza törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr Ömer İrfan Küfrevioğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil katıldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen imza töreni ile birlikte Gençlik ve Spor, Atatürk Üniversitesi’nin Akademik çalışmalarında yer alabilecek.

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum GHSİM arasında yapılan protokolle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan lisans mezunlarının Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılacak olan yüksek lisans programlarından belirli kontenjanlar doğrultusunda faydalandırılmaları sağlanmış oldu.

GENÇLİK VE SPORA ÖNEM VERİYORUZ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, imza töreninde yaptığı açıklamada, Üniversite olarak bilim, sanat ve kültürel çalışmaların yanında gençlik ve spor çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirterek, gençlik ve sporu önemsediklerinin altını çizdi. Rektör Koçak, “GHSİM’de çalışan lisans mezunlarına da bu protokolle önemli bir fırsat imkanı sağladık, hayırlı olsun” dedi. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu protokol kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelinin akademik çalışmalara katkılarının amaçlandığını vurgulayarak personelinin eğitimine vermiş olduğu önemden dolayı İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e teşekkürlerini iletti.

TALEP ANTNENÖR VE GENÇLİK LİDERLERİNDEN GELDİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de lisans mezunu olan ve kendi kurumlarında çalışanların bundan böyle Atatürk Üniversitesi’nde açılacak yüksek lisans kontenjanlarından faydalanabileceklerini ifade ederek, yüksek lisans talebinin Antrenör Erdoğan Dönmez ile Gençlik Lideri Muhammet Yaser Taşkesenlioğlu tarafından geldiğini belitti.

Taşkesenligil, sahada çalışmakta olan özellikle Gençlik liderleri ile antrenörlerin sporun ve gençliğin içerisinde aktif olarak rol almalarından dolayı çok verimli akademik çalışmaların ortaya çıkacağından ümitli oldukları için bu protokolü imzaladıklarını belirterek, Atatürk Üniversitesi ile ortak yapmış oldukları birçok projeye yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Taşkesenligil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu ile Atatürk Üniversitesi Camiasına teşekkür etti.