Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Temmuz Erzurum Kongre Kupası Futbol turnuvası oldukça anlamlı bir törenle başladı. Minik kramponlar darbe girişimini bayrakla protesto ederken, darbeye inat futbol topunu sahada koşturup, golleri sıraladılar.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde sportif faaliyetler hız kesmiyor. Bir yandan kurum çalışanları geceleri demokrasi nöbeti tutarken, değer taraftan da günleri spor faaliyetleri devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Temmuz Kongre Kupası Futbol Maçları da anlamlı törenle başladı. 1 Nolu Sentetik Futbol Sahası’nda yapılan futbol turnuvasında futbolcular Türk Bayrakları ile darbe girişimini kınarken, gollerini de darbeye inat sıraladılar.

Takımlara anlamlı isim

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan futbol antrenörü Fetullah Demir, 23 Temmuz Kongre Kupası Futbol Turnuvası’nda takımlara anlamlı isimler verdiklerini söyledi.

Kırmızı-beyaz-Türkiye takımlarının bir grupta, Aziziye, Yakutiye ve Tabyalar futbol takımlarının da bir grupta mücadele ettiğini belirtti. 15 Temmuzu 16 Temmuz gecesini bağlayan gece gerçekleştirilmek istenen darbe girimini protesto eden ve milli iradenin yanında olan minik futbol yetenekleri, darbe girişimine inat futbolun keyfini çıkarmaya çalıştı.

Minik futbolculara kongre bilinci

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 23 Temmuz Kongre Kupası Müsabakalarına katılan minik futbolculara Kurtuluş Mücadelesinin ve Erzurum kongresinin önemini anlattıklarını ve kongre bilincini minik futbolculara aşıladıklarını belirterek, demokrasinin güzelliklerini ve darbelerin zararlarını da çocuklara anlattıklarını ifade etti.

Bu arada kongre kupasına katılan minik futbolculara sertifika verilirken, yemek ikramında bulunuldu.  Üç ayrı sahada aynı anda oynanan maçları ailelerde heyecanla izledi. Oldukça çekişmeli ve gollü geçen maçlarda hakem olarak Rıdvan Kara, Samet Gürtürk görev alırken,  küçüklerin maçında ise antrenör Ebubekir Karaman düdük çaldı.