13. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası başladı. Tekmeler, Anadolu’nun zirvesinde madalya ve kupa için kalkıyor.

GHSİM/ERZURUM

Türkiye Karate Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile GHSİM’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası başladı.  Şampiyonaya katılan sporcuların mücadeleleri seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. 


Merkez Palandöken ilçesinde buzu eritilerek zemini değiştirilen iki binlik Buz Pateni Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 30 ülkeden 2 bine yakın sporcu katıldı. Şampiyonada yenilen sporcular gözyaşlarını tutamazken, mücadeleler kıran kırana geçiyor. Neşe isimli minik karateci kaybettiği maç sonrasında gözyaşlarını tutamazken, kendisini antrenörleri teselli etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başarı

Gelin gibi süslenen buz pateni salonunda yapılan karate müsabakalarına Erzurum halkı yoğun ilgi gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” posteri de yoğun ilgi gördü. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde başlayan Karate turnuvasında resmi açılış törenleri ise bugün saat 17.30’da yapılacak.

Karatenin olimpiyat mutluluğu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Her şeye rağmen turnuva beklentimizin üzerinde devam ediyor. Turnuva, sporcuların kıyasıya mücadelesi ile geçiriyor. Tüm sporseverleri turnuvanın yapıldığı buz hokeyi salonuna davet ediyoruz" diye konuştu. Şampiyonanın Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi ise "Organizasyon 4 gün sürecek. 6 tatamide müsabakalar yapılıyor.  Her gün 09.00- 19.00 saatleri arasında müsabakalar yapılacak. Karate sporun dalının 2020'den itibaren olimpiyatlarda yarışmaya hak kazanması bizleri çok sevindirdi. Erzurum'dan tüm dünyaya karatenin olimpiyatlara girme sevincini yaşatacağız" dedi.