15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetleri ile birlikte Türkiye’nin ve Erzurum’un yaptığı sportif organizasyonlarda hız kesmiyor. 13. Kez Dadaşlar diyarında düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nın resmi açılışı dün akşam yapıldı. Açılış törenleri olimpiyat havasında geçti.

GHSİM/ERZURUM

13. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Palandöken Karate Kupası resmi açılış törenleri dün akşam Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yapıldı. Bu günlerde dünyayı saran Rio 2016 Yaz Spor Olimpiyatları’nın heyecanı arasında Erzurum’da yapılan karate açılış törenleri olimpiyat havasında geçti.  Erzurum Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karate Federasyonu ve Çelebispor kulübünün de desteklediği 13.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Karate Kupası Turnuvası’nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Olimpiyat halkası yapan Türk Milli takımı Karate’nin olimpiyatlara girmesini kutladı.

2 binlik buz pateni salonunda ülkelerin geçiş töreni ile start alan açılışa Vali Yardımcısı Ayhan Terzi,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan,  Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin ile diğer protokol üyeleri ile davetleler de katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi, 12 yıl önce üç ülkenin katılımı ile başlatılan turnuvanın bugün 32 ülkeden 2 bin dolayında yabancı ve 700 dolayında Türk sporcu ile turnuva yaptıklarını söyledi.

Taşkesenligil: Olimpiyat kentine hoş geldiniz

“Değerli protokol, saygı değer misafirlerimiz ve sevgili sporcular olimpiyat şehri, Anadolu’nun Zirvesi Erzurum’a Hoş Geldiniz” sözleri ile başlayan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  Kar şehri, bar şehri, yar şehri, sporun başkenti Erzurum’da yerli ve yabancı konukları görmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Taşkesenligil, “2011’de 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ile adını dünyaya duyuran Erzurum, EYOF 2017’ye ev sahipliği yapacak. Bizde büyük heyecan içerisinde hazırlıklarımızı yapmaktayız. Birçok dünya şampiyonası ve uluslararası spor müsabakaları ile yüksek irtifa kamplarına ev sahipliği yapan kentimiz, bu yıl 13. Kez Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktadır.  Birçok ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden şampiyona için ilimize gelen sporcuları ve kafileleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Spor, kıtalar, ülkeler ve şehirler arasında dostluk, kardeşlik ve barış köprülerinin kurulduğu önemli bir tanıtım aracıdır.  Bizde bu karate turnuvasında Erzurum ve Türkiye olarak diğer ülkelerden gelen kafilelerle dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Delihasan’dan Teşekkür

Karatenin artık Erzurum’la özdeşleştiğini vurgulayan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “13.  kez Erzurum’da böylesi büyük bir turnuvayı düzenlemiş olmaktan gururluyuz. Desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve GHSİM İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güç birliği ve birliktelik bu turnuvayı dev organizasyon haline getirdi” dedi.