EOC Erzurum EYOF 2017 Koordinasyon Komisyonu İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. EOC, Erzurum 2017 EYOF Sorumlusu Liney Holdorsdottır, “Sizler benim adımı telaffuz ederken, zorlanıyorsunuz ama ben Erzurum ve Türkiye’nin adını telaffuz ederken hiç zorlanmıyorum. Çok güzel bir ülkeniz ve şehriniz var” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Polat Resort Hotel’de Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Erzurum EYOF 2017 Koordinasyon Komisyonu İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda EOC, Erzurum 2017 EYOF Sorumlusu Liney Holdorsdottır ve Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, birer açıklama yaptı. EOC EOC, Erzurum 2017 EYOF Sorumlusu Liney Holdorsdottır, Erzurum memnuniyetini dile getirdi. Liney Holdorsdottır, “Hepiniz çok şanslısınız çünkü çok güzel bir ülkeniz ve şehriniz var. Buraya ikinci gelişimiz Şehriniz ve dağ manzaranız çok güzel. Buranın tadını çıkartın, sizler benim adımı telaffuz ederken, çok zorlanıyorsunuz, ama ben Türkiye’nin ve Erzurum’un adını telaffuz ederken hiç zorlanmıyorum” dedi.

EYOF olimpiyatın bir kapısı

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Erzurum EYOF 2017 Sorumlusu Liney Holdorsdottır, EYOF 2017 Kış Spor Oyunları Festivali’nin Olimpiyatların bir kapısı olduğunu belirterek, “EYOF olimpiyatların temsili anlamında çok önemli. Gençler için çok önemli, gençlerin 2017 EYOF’da Erzurum’da bulunması çok önemli. Avrupa Gençliği için Erzurum’da yapılacak olan EYOF önemli bir sportif organizasyon olacak. EYOF gençlerin tecrübe kazanması noktasında büyük bir avantaj. Şubat ayında burada başarılı bir oyun sağlanması için birlik beraberliğe ihtiyacımız var, bu birliktelikte şu an mevcut. EYOF gençler için çok iyi bir organizasyon olacak, buna herkes tanıklık edecek. Erzurum’da şu ana kadar bizim beklentilerimizi hep karşıladı, pozitif bir sinerji oluştu. Taleplerimiz burada hep olumlu karşılandı” dedi.

Terzi: 2011’den daha tecrübeliyiz

Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, EOC üyelerini Erzurum’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, kent olarak 2011 Üniversiade’dan sonra daha tecrübeli bir konuma ulaştıklarını söyledi. Terzi, “Buraya gelen tüm misafirlerimizin Erzurum’dan memnuniyetle ayrılacaklarını düşünüyoruz. Bu yıl Erzurum’da ikinci kez EYOF toplantısını yapıyoruz. EOC ve EYOF heyetine Erzurum’a olan olumlu düşünceleri için teşekkür ediyoruz. İnşallah bu gezi programı da çok başarılı ve güzel geçer” dedi.

Polat Resort Hotel’de gerçekleştirilen Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Erzurum EYOF 2017 Koordinasyon Komisyonu İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı’na EOC) Erzurum EYOF 2017 Sorumlusu Liney Holdorsdottır’ın yanı sıra EYOF üyeleri Katerine Nycova, Leo Kranz ve Liga Cırule katıldı.

Ayrıca toplantıda Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, 2017 EYOF Koordinatörü Orhan Atasoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Kayak Federasyonu Asbaşkanı Fatih Kıyıcı diğer yöneticiler ve EYOF Alt Komite Başkanları katıldı.

EOC ve EYOF yetkilileri daha sonra kış gençlik spor oyunlarının yapılacağı tesisleri gezdi.2017 Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Fesztivali (EYOF) 11-18 Şubat tarihlerinde Erzurum’da yapılacak.