Erzurum’da uzun yıllar sonra Rahvan At Yarışları düzenlenecek. Çiftlik Mahallesi’nde Pazar günü yapılacak yarışlar öncesinde nefesler tutuldu.

(Erzurum-GHSİM)

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Erzurum GHSİM’nin de destekleri ile organize edilen Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası Pazar günü saat 12.00’da yapılacak. Yarışlar öncesinde şimdiden nefesler tutuldu. Yakutiye ilçesi Çiftlik Mahallesi ETÜ Kampusü yanındaki alanda gerçekleşecek olan Rahvan at yarışları, baş, başaltı, orta boy ve küçük orta boy kategorilerinde yapılacak. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteklediği yarışlar öncesinde büyük heyecan yaşanıyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 25 Eylül Pazar günü saat 12.00’da start alacak olan Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası için tüm spor severleri Yakutiye İçesi Çiftlik Mahallesi’ne davet etti. Ceylan, “Yarışları Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan’ın destekleri ile yapıyoruz. Kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu arada Erzurum GHSİM yetkilileri, dün Rahvan At Yarışlarının yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak, parkuru yarışlar için hazır hale getirdi.