2011 UNIVERSIADE ile birlikte curling ile tanışan Türkiye, beş yılda büyük aşama kat etti. Bayan A Milli Takımımız, İskoçya’da tarih yazarak Avrupa ikincisi oldu. Erkek takımımız ise çeyrek final oynadı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarih yazan curlingçilerin onuruna yemek verdi.

GHSİM/ERZURUM

Türkiye Bayan Curling Milli Takımı, tarihi bir zafere imza atarak, Avrupa ikincisi oldu. Gümüş kupa ile ülkemize dönen milliler, memleketleri Erzurum’da davul zurna ve çiçeklerle karşılandı.

Curlingin ana yurdu olarak bilinen İskoçya'da düzenlenen Avrupa Curling Şampiyonası'nda B Kategorisinde gümüş madalya kazanarak A Kategorisine Kadın Milli Takım'a, Erzurum'da coşkulu bir karşılama yapıldı. Erzurum havalimanındaki karşılama töreni oldukça coşkulu geçti. Antrenör Fatih Ağduman ve kafile başkanı Ensar Şahiner yönetiminde İskoçya’ya giden A Milli Bayan Curling takımı, finalde Macaristan’a 6-5 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu. Ay-yıldızlı takımımız A Klasmanına yükselme başarısı gösterdi. Erkek A Milli Curling takımımız ise çeyrek final oynayarak yurda döndü.

Davul zurna  bar gösterisi ve çiçeklerle karşılandı

Antrenör Fatih Ağduman yönetimindeki Curling Milli Takımı, havalimanında davul zurna ve bar ekiplerinin gösterileri ile karşılandı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürleri Şinasi Polat, Murtaza Cengiz, Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akın, Nevzat Demirkol, Ahmet Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin, Narmanspor Asbaşkanı Cengiz Ceylan  ile eski Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu tarafından çiçeklerle karşılanan milli curlingçiler büyük bir gurur yaşadı. Sporcuların aileleri ve yakınları da havalimanına koşarak, Avrupa fatihlerini yalnız bırakmadı.

Akın en iyi 10  takım arasındayız

Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, Curlingte bayanlarda tarih yazan Milli takımın, Avrupa’nın en iyi on takımı arasına girmeyi başardığını belirterek, Avrupa ikincisi olan takımın A Klasmanına yükseldiğini söyledi. 19-29 Kasım Tarihleri arasında İskoçya’da yapılan müsabakalarda erkek takımında çeyrek final oynadığına işaret eden Akın, tüm sporcuları ve antrenör Fatih Ağduman’ı tebrik etti.

Şebin: Avrupa’da bir tarih yazdık

Sporcularını ve antrenör Fatih Ağduman’ı arayarak büyük başarıdan dolayı tebrik eden Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, “Avrupa’da bir tarih yazdık, bu büyük zafere imza atan sporcularımız ve teknik kadromuzla gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri curlingde güzel şeyler olacak diyorduk, işte en önemli ve en güzel başarılardan birine imza atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu başarı EYOF öncesi moral oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Bayan A  Milli Curling Takımı'nın İskoçya'daki şampiyonada önemli bir başarı elde ettiğini ifade ederek, bu zaferin EYOF öncesi büyük moral kaynağı olduğunu söyledi.

Sporcuları  ve teknik heyeti başarısından dolayı tebrik eden Taşkesenligil, 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF 2017) öncesinde elde edilen bu başarının alt yapıdan gelen sporcuları da kamçılayacağını vurguladı.

Taşkesenligil, "Gerek curlingçilerimizden, gerekse short trackçılarımızdan çok güzel, sevindirici haberler aldık. Bayanlarda Avrupa ikincisi olan ve ilk 10 takım arasına girme başarısını elde eden genç kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu ilk olmayacağı gibi son da olmayacak. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek. Erzurum kış memleketi. Dolayısıyla kış sporlarının yoğun olduğu kent. Bundan sonraki işimiz buz hokeyi, buz pateni, atlama, kuzey ve alp disiplininde aynı başarıları elde etmek. Bu başarı bizim için EYOF 2017 öncesi büyük moral oldu. İnşallah EYOF'ta da aynı şekilde sporcularımızdan madalya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldız: Avrupalı’dan farkımız kalmadı

Bayan Curling Milli Takımımızın kaptanı ve önemli oyuncularından biri Dilşat Yıldız, yetenekleri ve çok çalışmaları ile birlikte kısa sürede curlingde Avrupa seviyesine ulaştıklarını ve Avrupa’nın en iyi on takımından biri olma başarısını gösterdiklerini söyledi.

Başarılı sporcu, "Burada sürekli kamplar yaptık. Erkek takımlarla maç halindeydik. Altın hedefliyorduk, gümüş kazandık. Şimdilik A Grubu'na çıktık. A Grubu'nda kalmayı hedefliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda daha büyük başarılar elde edeceğiz. Bize destek veren Federasyon Başkanımız Kenan Şebin, yönetim kurulumuz, antrenörlerimiz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e teşekkür ediyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmediğimiz için gururluyuz” diye konuştu.

Bakan Kılıç Kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, Avrupa ikincisi olarak A Klasmanına yükselen Curling Milli Takımını ve antrenör Fatih Ağduman’ı tebrik etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi de milli curlingçilerin onuruna Müceldili Konağı’nda moral yemeği verdi.

A Milli Bayan Curling Takımını zafere taşıyan kadroda Dilşat Yıldız, Öznur Polat, Semiha Konuksever ve Ayşe Gözütok yer aldı.