2019 yılında yapılması kararlaştırılan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Erzurum’a alınan EYOF 2017 için IOC’un pozitif düşünmesi Dadaşları ve Türkiye’yi gururlandırdı. TMOK Başkanı Uğur Erdener, “Organizasyonun planlarının tam yolunda gitmesi herkesi mutlu etmiştir” dedi.

GHSİM/ERZURUM

Önümüzdeki ayın 11’inden itibaren Avrupa Gençlik Kış Gençlik Spor Oyunları Festivali (EYOF 2017) ev sahipliği yapacak olan Erzurum  ile ilgili olarak IOC’nin pozitif düşünceleri Türkiye ve Dadaşlar diyarında büyük bir memnunluk yarattı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Lozan’da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri’nin yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin Erzurum’da yapılması için her şeyin planlandığı gibi ilerlediğini dile getirdi. Erdener’in IOC’den getirdiği müjdeli haber EYOF 2017 öncesinde zaten yüksek olan moralleri iyice yükseltirken, Erzurum GHSİM ile EYOF 2017 Genel Koordinatörlüğü’nde de büyük sevinç yaşattı.

Erzurum’da her şey perfect (mükemmel)

TMOK Başkanı Uğur Erdener, IOC’nin Erzurum’daki tesisler ve hazırlıklar için her şeyin planlandığı gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “EYOF 2017 Erzurum’da 11-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Avrupa Olimpiyat Komitelerinin Yönetim Kurulu Toplantısında da bu konu tekrar gözden geçirildi. Onların değerlendirme raporları çerçevesinde EYOF ile ilgili herhangi bir sorun yok.  Erzurum EYOF’u organize etmeye tamamen hazır. Bunun aksi bir durum için kimsede bir kaygı söz konusu değil” dedi.

Tam bir pozitif düşünce var

Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve diğer üyelerle Lozan’da gerçekleşen toplantının ardından yaptıkları görüşmeden de detaylar aktardı: “Erzurum’un herhangi bir sorunu olmadığını biliyorlar ve ortamda da oldukça pozitif bir hava vardı. Yönetim Kurulunda da benim aldığım bilgiye göre değerlendirme raporunun incelenmesinin ardından olumlu yorumlar yapıldı.”

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin 11-18 Şubat tarihlerinde sorunsuz bir şekilde Erzurum’da gerçekleşeceğine vurgu yapan Erdener, “EOC, Türkiye’nin özverili yaklaşımı için zaten daha önce de teşekkür ediyordu ve bir kez daha teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.

TMOK Başkanı Erdener,  13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin Türkiye’de düzenlenmesinin, özellikle Erzurum’daki kış sporları altyapısının kullanılıp değerlendirilmesi, Avrupa ülkelerine ve onların sporcularına tanıtılması açısından önem taşıdığını belirtti.

Yetkililer mutluluktan uçuyor

EOC Yönetim Kurulu üyesi, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat da Avrupa Olimpiyat Komiteleri’nin yönetim kurulu toplantısında oluşan pozitif hava ve olumlu yorumlardan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile EYOF 2017 Genel Koordinatörü Necati Kaplan da, IOC’nin Türkiye ve Erzurum hakkındaki olumlu düşüncelerinin kendilerinin çalışma şevkini daha da artırdığını belirterek, “Tüm enerjimiz ve gücümüzle organizasyonu bekliyoruz” diye konuştular.