Erzurum’da düzenlenen Okullar ve Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması büyük ilgi gördü.  Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde ekipler şampiyonluk için ter dökerken, jüri birbirinden güzel bar gösterilerini oylarken, oldukça zorlandı. Öğrenciler, fes ve ahmediye takmadığı için yarışlara üçer puan eksikle başladı.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum’da Halk Oyunları İl Birinciliğinin heyecanı yaşandı. Okullar ve Kulüplerde görev yapan oyuncular, kendi bar ekiplerinin şampiyon olması için kıyasıya yarıştı. Özellikle ilk, orta ve lise öğrencileri fes ve ahmediye takmadıkları için üçer puanları kırıldı ve bütün takımlara 97 puan üzerinden puanlama yapıldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile  Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları  İl Temsilciliği tarafından Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen  Okullar ve kulüpler arası Halk Oyunları il birinciliği yarışması büyük ilgi gördü. Düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda yapılan yarışlara minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde ekipler katıldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü  Yaşar Elen,  Aziziye Milli Eğitim İlçe Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Halk Oyunları İl Temsilcisi Ömer Güder ile ilçelerin halk eğitim müdürleri, okul ve kulüp yöneticileri  ile diğer davetlilerin izlediği yarışmada, vatandaşlarda 7’den 70’e tribünleri doldurarak, halk oyunları ekiplerinin şampiyonluk mücadelesini büyük bir coşku ile izledi.

Şampiyonluk İçin kıyasıya  yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında okulların yanında üç ayrı spor kulübünden ekipler katıldı. Çekişmeli geçen yarışmalarda ekipler hünerlerini sergilerken, hakemler de puanlama da oldukça zorlandılar. Ekiplerin müthiş gösterileri hakemleri puan verme konusunda terletirken, gecenin şampiyonları ve dereceye giren ekipleri ödüllendirildi.

Fes ve ahmediyesiz yarıştılar

Özellikle yapılan halk oyunları yarışmasında ilkokul, ortaokul ve liselerden katılan ekipler fes ve ahmediye takmadan yarıştılar. Jüri üyeleri de kurallar gereği ekiplerin üçer puanını kırarak, 97 puan üzerinden puanlama yaptılar.

Yetkililer, okulların fes ve ahmediye temininde zorlandıkları için bu kurala yanaşmadıklarını ve üçer puanlarının kesilmesine mecburen razı olduklarını söylediler.

Dereceye giren ekiplere madalya ve kupa

Bayan Halk Oyunları Yarışması’na okullarda yalnızca Yahya Kemal Ortaokulu katıldı. Bar eğiticisi Neşe Bağrıyanık yönetimindeki yıldız bayan bar ekibi birinci olarak madalya ve kupanın sahibi oldu. Minik erkeklerde yarışlara tek başına katılan Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu da rakipsiz şampiyon oldu.

Orta okullarda erkeklerde birinciliği Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu kazanırken, Söğütlü Ortaokulu ikinci, Yahya Kemal Ortaokulu üçüncü oldu.

Liseli gençlerde şampiyonluk kupası Atatürk Endüstri  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giderken, Nafız Bey Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ikinci, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Halk Oyunları Erzurum İl Temsilcisi İbrahim Güder, yarışmaya katılan tüm ekiplere teşekkür ederken, dereceye giren takımlara grup ve Türkiye şampiyonalarında başarı dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi şampiyon

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırma Derneği Kulübü (EBFAD) Büyük Erkekler kategorisinde şampiyon olarak Erzurum’u gruplarda temsil etmeye hak kazandı. Erzurum Palandöken Belediyesi ile Kültür Turizm Derneği Kulübü bar ekipleri de kategorilerde derece alan diğer ekipler aldı.

Dereceye giren ekiplerin kupa ve madalyaları Halk Oyunları İl Temsilcisi Lütfi Dursun ile diğer davetliler tarafından verildi.