Avrupa’da karşısına çıkan rakibini devirerek, 86 kiloda şampiyon olan güreşçi Murat Ertürk, memleketi Erzurum’da coşkulu karşıladı. İstiklal marşımızı çaldırarak, bayrağımızı dalgalandıran Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor’un  Milli güreşçisi, Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından ödüllendirildi.

GHSİM/ERZURUM

Macaristan’da yapılan U23 Yaş Altı Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü’nün milli güreşçisi Murat Ertürk, memleketinde krallar gibi karşılandı. Sabah erken saatlerde havalimanına inen Avrupa şampiyonu güreşçi için VIP girişinde karşılama töreni düzenlendi. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’nun organize ettiği bar ekiplerinin gösterileri ve davul zurna eşliğinde karşılama töreni yapıldı.

Daha önce U23 Yaş Altında iki kez Avrupa üçüncü olarak bronz madalya alan Ay-yıldızlı güreşçi, bu kez Avrupa şampiyonu olarak, başarısını taçlandıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor’un  Avrupa Şampiyonu güreşçisi konvoy eşliğinde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Macaristan’da ev sahibi ülkenin güreşçisini 55 saniye gibi kısa sürede tuş ederek, Avrupa şampiyonu olan Murat Ertürk, Erzurum Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanırken, omuzlara alındı.

Kıraç ve Polat’la geldi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Milli gururu, Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Güreş Teknik Direktörü Fikret Polat ile birlikte Havalimanına indi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Şube Müdürü Güngör Şenses nezaretinde VIP girişine gelen Murat Ertürk’e, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu,  Büyükşehir Belediyesi  Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Mustafa Keleş, Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin, Suat Aksoy ve diğer yetkiler çiçek takdim etti.  AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da karşılama törenine katıldı.

Başkan sekmen bağrına bastı

Macaristan’da yapılan U23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize Altın madalya kazandıran Avrupa Fatihi Murat Ertürk, hava limanındaki coşkulu karşılamanın ardından konvoyla şehre giriş yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin bar ekibinin gösterileri eşliğinde karşılanan Avrupa Şampiyonu güreşçi Murat Ertürk, daha sonra Büyükşehir Belediyesi kurmayları ile  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Başkan Vekilleri Eyüp Tavlaşoğlu ile Mevlüt Doğan,  Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin, Ünsal Kıraç, Zafer Aynalı ve ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve diğer yetkililerinde hazır bulunduğu ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avrupa Şampiyonu güreşçi Murat Ertürk’ü bağrına basarak, üç adet Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

86 kiloda Avrupa şampiyonu olan güreşçinin, büyük bir zafere imza attığının altını çizen Başkan Sekmen, “Bizim ödül yönetmeliğimizde Murat için vermemiz gereken ödülleri, daha sonra düzenleyeceğimiz törenle kendisine takdim edeceğiz. Bugün kendisine hoş geldin şerefi üzerine üç adet Cumhuriyet altını hediye ettik. Biz zaten sporun her branşında derece elde eden sporcuları ödüllendiriyoruz. Murat Ertürk, Avrupa’da büyük bir zafere imza atmıştır. Kendisini elde ettiği Avrupa şampiyonluğundan ötürü kutluyorum. İnşallah kendisi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları da kazanacak. Buna inanıyoruz” dedi.

Kurmaylarını tebrik etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şampiyon güreşçiyi tebrik etmenin gururunu da yaşadıklarını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Spor Kulübümüzün güreşçisinin Avrupa şampiyonu olmasında emeği geçen Genel Sekreter Yardımcımız Ünsal Kıraç’ı, Güreş takımımızın teknik direktörü Fikret Polat’ı, Kulüp başkanımız Selami Keskin’i tebrik ediyorum” dedi.

Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi ve diğer yetkilileri de kutlayan Sekmen, “Genel Sekreter yardımcımız Zafer Aynalı ve sporcularımızı sulayan ESKİ Genel Müdürümüz Mevlüt Vural’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.,

Biz seni gerçek altınla ödüllendirelim

Macaristan’ın Szombathely kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stilde mindere çıkan  86 kilodaki gururumuz Murat Ertürk, önce Polonyalı rakibini mağlup ederek tur atladı. Ardından dünya şampiyonu olan Rus rakibini mindere sererek, çeyrek finale yükseldi. Ukraynalı rakibini finale yükselme mücadelesinde dize getiren Murat Ertürk, finalde karşılaştığı Macar rakibini 55 saniye gibi kısa bir sürede tuş ederek altın madalyaya uzandı.

Erzurum’a dönüşünde ayağının tozu ile Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret eden Milli güreşçi Vali Azizoğlu tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekilleri Eyüp Tavlaşoğlu ile Mevlüt Doğan,  Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin, Ünsal Kıraç, Zafer Aynalı ve ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’nde hazır bulunduğu ziyarette Avrupa Şampiyonu güreşçiyi Cumhuriyet altını ile ödüllendiren Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Asbaşkanı Ünsal Kıraç ve güreş teknik direktörü Fikret Polat’a dönerek, “Murat’ın madalyası gerçek altın mı?” diye sordu. İkili, “Sayın Valim, bunun manevi değeri altından daha yüksek” dedi.

Vali Azizoğlu da, “Ben espri yaptım, Murat Ertürk Avrupa şampiyonu oldu. Tabii ki, Murat altın madalya kazandı, ama biz de kendisini gerçek altınla ödüllendirelim dedik ve kendisine Cumhuriyet altını ile ödüllendiriyoruz. Avrupa Şampiyonu olan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Avrupa Şampiyonu güreşçisinden bundan sonra dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemize ve ilgili diğer kurumlarımıza spora verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Macar rakibi 55 saniye dayanabildi

Müthiş maçlar sonunda adını finale yazdıran Murat Ertürk’ün finalde karşısında Macar güreşçi çıktı. Rakibini kendi evinde 55 saniye içinde tuş ederek, Avrupa’nın en büyüyü olan Murat Ertürk, “Federasyon asbaşkanımız Ünsal Kıraç ve Hocam Fikret Polat, minder kenarında, ben ise minderde savaşarak, bu zafere ulaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ülkeme dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazandırırım, bu zorlu dönemde ülkeme altın madalya kazandırdığım ve bayrağımızı dalgalandırdığım için gururluyum” dedi.

Bu arada AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, şampiyon güreşçiyi tebrik ederek, duygularını dile getirdiler.

Avrupa şampiyonu güreşçinin babası Necmettin Ertürk, ağabeyi Fahrettin Ertürk, Pasinler Güreş Temsilcisi Aslan Sertoğlu, Birol Çelik ve Baddal Alpkılıç ve güreş dünyasından birçok isimde karşılama törenine katıldı.