Yaşlarından kat kat büyük rakipleri ile yarışan Erzurum’un özel gururları olan Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül’ü Vali Seyfettin Azizoğlu bağrına bastı.

GHSİM/ERZURUM

Fransa'nın Pau şehrindeki Gourete kayak merkezinde Uluslararası Zihinsel Engelliler Federasyonu (INAS) tarafından düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası'nda büyük başarıya imza atarak küçük Slalomda dünya beşincisi Avrupa 4'üncüsü Aliye Zeynep Bingül ile Dünya 14'üncüsü ve Avrupa 12'ncisi olan Muhsin Murat Bingül’ü Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu kabul etti.  Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ile özel sporcuların babası olan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Bike Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kocamanın da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Azizoğlu, özel şampiyonları bağrına bastı.

Bingül kardeşler herkese örnek olsun

Dadaşlar Diyarı Erzurum’un Engel tanımayan özel şampiyonları Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül’e yakın bir ilgi göstererek, sohbet eden Vali Azizoğlu, elde edilen başarının herkesçe örnek alınması gerektiğini belirtti. Azmin karşısında hiç bir engelin duramayacağını bununda en güzel örneğinin Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül'ün olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, Bingül ailesini de fedakarlığından dolayı kutladı.

Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaya devam

Özel gururlarımız olan Bingül kardeşlerin elde ettikleri zaferlerin önemli olduğunu belirten Vali Azizoğlu, “ Aliye Zeynep ve Muhsin Murat, kendilerinden yaşça büyük olan rakiplerine karşı yarışarak büyük bir başarıya imza attılar. Bu da yavrularımızın azimle, inançla yarıştıklarının açık bir delilidir. İnanıyorum ki yavrularımız daha birçok şampiyonada önemli başarılar elde ederek, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecekler. Tabi her güzel eserin ardında iyi bir mimar vardır. Bu güzel yavrularımızın yetişmesinde ve böyle başarılı birer sporcu olmaların da spor sevdalısı olan babalarının emeği çok fazla. Kendisini de yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Erzurum Valisi Seyfettin  Azizoğlu, ziyaretin sonunda Bingül kardeşleri altınla ödüllendirdi. Bingül kardeşler de Vali Azizoğlu'na ay yıldızlı saat hediye etti.