(Erzurum-GSİM) Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği Atletizm Proje Yarışları düzenledi. Atletizm Federasyonu Faaliyet Programı içerisinde yer alan Atletizm Geliştirme Proje Yarışları Erzurum’da yapıldı. Tartan Pistin yanındaki koşu parkurunda yapılan müsabakalarda 2001-200 ve 1998-1999 doğumlu kız ve erkek öğrenciler yarıştı. Erzurum merkezde bulunan ilçelerin yanı sıra Oltu, Tekman, Karayazı ve Narman’dan da minik ve yıldız atletler Atyetizmi Geliştirme Projesi Erzurum İl Seçmelerine katıldı.  İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık nezaretinde yapılan yarışlarda çok sayıda hakem görev yaparken, 300’e yakın minik  ve yıldız atlet soğuk havaya rağmen  başarılı olmak için yarışlarda ter döktü.
Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, yarışlarda İlk altıya giren öğrencilerden ilk dördünün 27 Nisan 2014 tarihinde Giresun’da yapılacak olan ilk kademe  yarışlarına  katılmaya hak kazandıklarını söyledi.
İLK ALTIYA GİRENLERE MADALYA VERİLDİ
Erzurum GHSİM’nin organize ettiği Atletizmi Geliştirme Projesi  İl Seçmelerinde  ilk altıya giren minik atletlere madalya verildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman  Arısoy, dereceye giren atletleri kutlarken, özellikle Oltu, Narman, Karayazı ve Tekman’dan gelen öğrencilere ve antrenörlere teşekkür etti. Arısoy, “Federasyonumuzun faaliyet programında olan atletizmi geliştirme projesi kapsamında bir yarış yaptık. Seçmelerde başarılı olan sporcularımız önce Giresun’da yapılacak olan 1. Kademe müsabakalarında  ilimizi temsil edecek. Şimdiden atletlerimize final yarışlarında koşmaları için başarılar diliyorum” dedi. Dereceye giren atletlerin ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz ve Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık tarafından verildi.