(Erzurum-GHSİM)Montenegro’nun Bar Kenti’nde yapılan Üniversiteler Dünya Karate Şampiyonası’nda takım kumite müsabakalarında üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandıran Erzurum Atatürk Üniversitesi BESYO son sınıf öğrencisi ve Çelebispor’un karatecisi Rahmetullah Enes Kaya, memleketinde coşkuyla karşılandı. Sabah saatlerinde uçakla Erzurum’a gelen dünya üçüncüsü karateci Havalimanı’nda davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa başarılı karateciye karşılama töreni düzenledi. 
MİNİK KARATECİNİN ÇİÇEĞİ DUYGULANDIRDI
Erzurum Havalimanı’nda Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür Eğitim Daire Başkanlığı Spor Müdürü Muzaffer Şahin, Atatürk Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlilerinden Münir Kurudirek, Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan ile Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ile Atatürk Üniversitesi Karate Antrenörü Bahadır Sayıncı, antrenörler, sporcular ve R.Enes Kaya’nın ailesi Dünya üçüncüsü karateciyi karşıladı. Türk bayrağı  ve çiçeklerle karşılanan Rahmetullah Enes Kaya’ya minik karateci Fatih Çelebi çiçek verdi. Bu olay karşısında milli karatecinin oldukça duygulandığı görüldü. 
DAVUL ZURNA ÇALINDI HALAY ÇEKİLDİ
Montenegro’nun başkenti Bar’da yapılan 9. Üniversiteler Karate Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ve  takım kumitede üçüncü olarak bronz madalya kazanan başarılı karateci  Rahmetullah Enes Kaya için düzenlenen karşılama töreninde davul-zurna çalındı ve halaylar çekildi. Coşkulu bir şekilde karşılanan milli sporcu, Türkiye’ye ve Erzurum’a bronz madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Başarılı karateci, bundan sonra daha büyük dereceler elde etmek için çalışacağını kaydederek, kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür etti. Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Erzurumlu bir karatecinin karate dünya üçüncüsü olması bizlerin göğsünü kabartmıştır. Kendisini ve onu yetiştiren hocalarını kutluyorum. İnanıyorum ki, Enes bundan sonra daha büyük derecelere imza atacaktır” diye konuştu. Karate Bölge Başkanı ve Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Çelebi de, dünya üçüncüsü karatecinin başarısı ile gurur duyduklarını belirterek, karşılama töreninde kendilerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum GHSİM’ne teşekkür etti.