Erzurum Kandilli Kayaklı Koşu ve Biathlon Tesislerinde kamp çalışmalarını sürdüren Biathlon Milli Takımı, gözünü Balkan Kupası’na çevirdi. Antrenör Mustafa İlçin, üç kadın üç erkek olmak üzere 6 kişilik milli takımı oluşturduklarını söyledi.

G.S.İ.M-ERZURUM

Türkiye Kayak Federasyonu Genç Kadın ve Genç Erkek  Biathlon Milli Takımı, Erzurum Kandilli Kayak Tesislerinde kamp yapıyor. Atış Performans Geliştirme Antrenmanlarının yoğun tempoda yapıldığı kampta 11 sporcu bulunuyor.

Antrenörler Mustafa İlçin, Pelin Kar ve  Şadi Yusufoğlu nezaretinde gerçekleştirilen kamp 28 Aralık 2020 tarihinde başladı ve yoğun tempoda devam ediyor.

 Balkan Kupası’nda yarışacak takım belli oldu

Kandilli Kayak Merkezi’nde yoğun şekilde Balkan Kupası’na hazırlanan Genç Kadın ve Genç Erkek Biathlon Milli Takımı, önceki gün yapılan test yarışlarında Balkan Kupası’nda yarışacak olan takımı belirledi.

Antrenör Mustafa İlçin, 3 kadın 3 erkek olmak üzere Balkan Kupası’nda yarışacak olan milli takımı belirlediklerini söyledi.

 Balkan Kupası Erzurum’da

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kandilli Kayak Merkezi’nin 5 Şubat’ta Balkan Kupası’na ev sahipliği yapacağını belirten Biathlon Milli Takımı Antrenörü Mustafa İlçin, Türkiye olarak bu yarışlarda ev sahibi avantajını kullanmak istediklerini söyledi.

Balkan şampiyonası öncesi Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiye’de Balkan Kupası adı altında üç ayrı yarışın yapılacağını ve ardından Balkan Şampiyonası’nın gerçekleşeceğini ifade eden İlçin, “Biz Tükiye olarak 5-7 Şubat’ta Kandilli Kayak Merkezi’nde Balkan Kupası’na ev sahipliği yapacağız.  8 ülkenin katılacağı yarışlarda Türkiye olarak hedefimiz ev sahibi avantajını da kullanarak şampiyon olmak” dedi.

50 dolayında sporcunun yarışacağı Balkan Kupası Biathlon yarışları öncesinde pandemi sürecinde antrenmansın kalan sporcuları bugünlerde moral motivasyon açısından iyi bir noktaya getirdiklerinin altını çizen İlçin, “Türk kayak camiasının bizden neler beklediğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Türkeş Pandemi bizi de etkiledi

Biathlon Milli Takımının başarılı sporcularından B. Metehan Türkeş, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin biathlon milli takımı olarak kendilerini de etkilediğini ifade ederek, “Uzun bir süre açık alanda antrenman yapamadık.  Şimdi Erzurum’da kamp yapıyoruz.  28 Aralıktan beri buradayız. Toparlanmaya çalışıyoruz. Fizik kondisyon ve teknik açıdan iyi bir konuma geldik. Türkiye biathlonda daha önce Balkanlarda önemli başarılar elde etmiş bir ülke. Bu sezon da Balkanlarda madalya için mücadele edeceğiz. Hedefimiz madalyaları toplamak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, bunun için çalışıyoruz” dedi.

Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz

Biathlon Milli Takımının Kadın Sporcularından Ebru Tuncer ise 2018 yılından beri milli takımda yarıştığını belirterek, “Niğde’den milli takıma katılıyorum. Balkan Kupası’nda ve EYOF’ta hedefimiz Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek. Öncelikle de Erurum’da yapılacak olan Balkan Kupası’nda kürsüye çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu arada Antrenörler Mustafa İlçin, Pelin Kar ve Şadi Yusufoğlu tarafından seçilen Biathlon Genç Milli takımı şu sporculardan oluşuyor:

Kadınlar: Ebru Tuncer, Özdenur Özden ve Betül Demir… Erkekler: Barış Oduncu, Volkan Oğur, B. Metehan Türkeş…