Bugüne kadar üç kez kış olimpiyatlarına katılan antrenör Fikret Ören, bugünlerde milli kayaklı koşucuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırlıyor. Ay-yıldızlı kayakçılılar kuzey disiplininde fırtına gibi esmek için Kandilli’de güç depoluyor.

 (Erzurum-GSİM)

Türkiye’nin kayak ve kış turizmindeki çekim gücü olan Erzurum, bugünlerde biathlon ve kayaklı koşu milli takımlarına ev sahipliği yapıyor.

Kandilli Kayak Merkezi’nde kampa giren Türkiye Kayak Federasyonu  Kayaklı Koşu Olimpik Milli Takımı, 7-14 Şubat'ta Finlandiya'da düzenlenecek 2021 Kayaklı Koşu Dünya Gençler Şampiyonası'nda madalya için güç depoluyor.

Ay-yıldızlı sporcular, kayaklı koşuda madalya alarak Türk bayrağını göndere çekmek için ter döküyor.

Asıl hedef Pekin’i fethetmek

Sporculuğu döneminde üç kez olimpiyatlara katılarak ülkemizi temsil eden  Fikret Ören, bugünlerde  antrenör olarak Türkiye’nin kayaklı koşuda adından söz ettiren ülke olması için kafa yoruyor.

Tecrübeli Antrenör Fikret Ören'in gözetiminde yaptığı antrenmanlarla önce 2021 Kayaklı Koşu Dünya Gençler Şampiyonası'nda başarı kazanmayı amaçlayan milli sporcular, daha sonra da Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefliyor. Hakkarili spor adamı Fikret Ören, yağmur yağış, kar kış demeden Kandilli Kayak Merkezi’nin engebeli kayaklı koşu pistlerinde sporcuların pestilini çıkarıyor.

Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağız

Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Fikret Ören, 3 yıldır milli takımda görev yaptığını belirterek, “Yüksekova’da kurduğum alt yapı sayesinde Yüksekova, etap yarışlarından 25 madalya ile döndü. Şimdi Milli takımın başarısı için kafa yoruyorum” dedi.

Öncelikli hedeflenin Finlandiya'daki 2021 Kayaklı Koşu Dünya Gençler Şampiyonası olduğunu ve bu doğrultuda sporcularını hazırlandığını ifade eden tecrübeli antrenör, “Tek hedefimiz, ülkemizi temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak. 7 sporcumuz var ve performansları iyi durumda. İnşallah iyi şeyler olacak. 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmayı da hedefliyoruz. Bizler şu anda tamamen olimpiyat için ekip olarak çalışıyoruz. İnşallah güzel şeyler olur. Olimpiyatlara 3-4 sporcumuzla katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Fırat’ın gözü kürsüde

Milli kayakçı  Yusuf Emre Fırat, Erzurum’da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.

Şubat ayındaki gençler şampiyonasına hazırlandıklarını aktaran Fırat, "Hedefim bu şampiyonanın sprint yarışında derece yapmak. Buna inanıyorum çünkü daha önce yaptım. Daha sonra da 2022'deki kış olimpiyatlarına katılmak için bu yıl kota almaya çalışacağım" dedi.

Tek amacım olimpiyat

Kayaklı koşu genç milli takımının yıldız isimlerinden biri olan Ayşenur Duman da 12 yıldır spor yaptığını anlatarak, "Hedefimiz, 2022 Kış Olimpiyatları ama bunun yanında da 2021'deki Kayaklı Koşu Dünya Gençler Şampiyonasına katılmak. Onun için çalışıyoruz ama asıl hedefimiz olimpiyatlar. Sporcu olarak her sene geçen seneden daha iyi olsun istiyoruz. Bu şampiyonaya daha önce de katılmıştık şimdi daha iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu.