Kayakla Atlamada Fatih Arda İpçioğlu 2. Kez kış olimpiyatlarına gidecek. Furkan Akar Hollanda’da olimpiyat vizesi aldı. Erkek Curling Milli Takımı B Klasmanı’nda Avrupa Şampiyonu olarak A Klasmanı’na yükseldi. Curling A Milli Kadın Takımı ise A Klasmanı’nda Avrupa yedincisi olarak direk dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Ay-yıldızlı curlingçiler ile shorttrackçılar bayram havasında karşılandı.

 

(ERZURUM-GSİM)

Norveç’in Lillehammer Kentinde yapılan Avrupa Curling Şampiyonası’nda tarih yazan Kadın ve Erkek Curling Takımı ile Hollanda’da yapılan Olimpiyat Kota Yarışlarında bir ilke imza atan ShortTrack Milli Takımı, Erzurum Havalimanında davul zurna ve çiçeklerle karşılandı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Tesisler Şube Müdürü Köksal Kaçmaz, Buz Pateni Yönetim Kurulu Üyesi ve Palkarspor Başkanı Arif Karadağ, Harputkapı Spor Kulübü Yönetimi, Curling Federasyonu Başkan Vekillerinden Murat Akın, Yönetici Erdal Karahan, Curling İl Temsilcisi Resul Çelebi ile çok sayıda sporcu ve sporcuların aileleri karşılama törenine katıldı.

Adeta bayram havasında geçen karşılama töreninde Avrupa Fatihlerinin mutlulukları gözlerinden okundu.

ÖZTÜRK: DEVLETİMİZİN YATIRIMLARI MEYVELERİNİ VERDİ

Curling Kadın A Milli Takımının A Klasmanında Avrupa 7’incisi olarak direk Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazanması, Karışık Çiftler ile Kadın Milli Takımımızın olimpiyat elemelerine katılacak olması ve Erkek Curling Milli Takımımızın tarihinde bir ilke imza atarak B Klasmanı’nda Avrupa Şampiyonu olarak A Klasmanı’na çıkmasının gururunu yaşadıklarını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,  ShortTrackta da bir ilke imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Öztürk, Tarihinde ikinci kez Kayakla Atlamada Kış Olimpiyatlarına gidecek olan Fatih Arda İpçioğlu’nun yanı sıra ShortTrackta Erzurum ve ülke adına da Furkan Akar’ın bir ilke imza attığını ve Hollanda’da olimpiyat vizesi aldığını söyledi.

“Öztürk, ShortTrack Milli takımımız ayrıca olimpiyat kota puanları alarak önemli bir başarı elde ettiler. Hem Curling Milli takımlarımızı hem de shorttrack milli takımımızı tebrik ediyorum. Devletimizin 2021 UNIVERSIADE kapsamında ilimize kazandırdığı yatırımların ve tesislerin meyvelerini toplamaya başladık. Buz sporlarında artık dünya devlerine kafa tutuyoruz. İnşallah bir gün dünya ve olimpiyat şampiyonlukları da elde edeceğiz. Bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, sporcuların başarıları için seferber olan Federasyonlarımızın başkanlarına ve yönetim kurulları ile antrenörlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öztürk, buz sporları ve kayakla atlamada kısa sürede elde edilen zaferlerin Erzurum ve ülkemiz adına gurur vesilesi olduğunu da ifade etti.

ÇELEBİ: ERZURUM’DA BAYRAM HAVASINDA KARŞILANDIK

Türkiye Curling Federasyonu Başkan Vekili ve Norveç’teki Avrupa Şampiyonası’na katılan Curling Milli Takımımızın Kafile Başkanı  Ahmet Çelebi, ise Avrupa’da tarih yazdıklarının altını çizerek, memleketleri Erzurum’a döndüklerinde bayram havasında bir karşılama töreni ile karşılaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Çelebi, “Bugün burada çok güzel karşılandık. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk ile diğer yetkililere ve davetlilere teşekkür ediyoruz. A Milli takım Curling Takımımız A Klsamanında 7. Olarak direk  Kanada’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına gitme hakkı elde etti. Erkek A Milli takımımız ise B Klasmanında Avrupa Şampiyonu olarak bize bir ilk yaşattı ve A Klasmanına yükseldi. Erkek milli curling takımımızda Finlandiya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası ön eleme müsabakalarına katılacaklar. Ülkemiz ve Erzurum adına gururluyuz, sevinçliyiz” diye konuştu.

ÇELİK: 1.5 YILDA BÜYÜK ZAFER KAZANDIK

Türkiye Curling Federasyonu Erkek Milli Takımı Antrenörü Ahmet Çelik, “Bir buçuk yıldır aralıksız çalışıyoruz. Kadın Milli takım antrenörümüz Bilal Ömer Çakır ile birlikte kafa kafaya vererek sporcularımızı çalıştırdık. Sonuçta Kadınlarda A Klasmanında kalmayı başardık. Erkeklerde ise B Klasmanında Avrupa şampiyonu olarak bir üst tura çıktık” şeklinde konuştu.

Kadın A Milli Takım Yardımcı Kaptanı Öznur Polat da ülkemiz adına kazandıkları zaferden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

GALİYEV: KISA SÜREDE BÜYÜK İŞ BAŞARDIK

Türkiye Buz Pateni Federasyonu ShortTrack Milli Takımı Antrenörü Artur Sultan Galiyev, göreve geldiklerinde önlerine bir yön haritası koyduklarını belirterek, “Hollanda’daki olimpiyat kota yarışlarına beş ay gibi kısa bir süre vardı. Bizde bu süreyi çok iyi değerlendirerek hedefe ulaştık. Hollanda da kota puanları aldık. Ayrıca sporcumuz Furkan Akar, olimpiyat vizesi alarak bir ilke imza attı. Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek” diye konuştu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Karadağ, ShortTrackta Türkiye adına bir ilki başardıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Milli shorttrackçı Furkan Akar da, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’na katılacak olmasının gururunu yaşadığını belirterek, “Ülkem ilim ve spor kulübüm Harputkapı bana artık çok önemli bir misyon yükledi. Tarihimizde ilk kez shorttrackta olimpiyatlara katılacağım. İlk hedefimiz olimpiyatlara gitmekti, bunu başardık. Şimdi olimpiyatlarda en iyisini yapmak için çalışacağım” diye konuştu.