DADAŞLAR DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kutlamaları Polis Evi önünde gerçekleştirildi. Erzurum TOHM atletleri ve Sancak Koşusu yaptı. Yakutiye Gençlik Merkezi Müzik Grubu ise tören alanında 15 Temmuz Marşını canlandırarak Demokrasi nöbetlerine damga vurdu.  Dadaşlar, 7’den 70’e tek yürek olurken, ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törene akın etti.

KUR’AN OKUNDU ELLER SEMAYA KALKTI

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can tarafından dua edildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran konseri ile coşan kalabalığa hitaben Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok konuşma yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkent Ankara’dan tüm Türkiye’ye 15 Temmuz mesajı verdi. Erzurum’dan da dev ekranlar aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları 15 Temmuz Nöbetine katılan binlere izlettirildi.

Polis evi önünde düzenlenen Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Baro Başkanı Talat Göğebakan, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur,  protokol üyeleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı.

MİLLİ ATLETLERDEN VALİ ÇİFTÇİYE SANCAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Sancak Koşusu düzenlendi. Kültür Yolundan Polis evi önüne kadar sancakla koşan atletler tören alanına vardı. Sancak koşusunun ardından TOHM Sporcularından Avrupa Şampiyonu Dilek Koçak ile Balkan Şampiyonu Ömer Faruk Bozdağ, sancağı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye takdim etti. Törende 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerine protokol tarafından plaket verildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Müzik dinletisi yapıldı.