Erzurum’da Milli Mücadelenin 100’üncü yılı anısına düzenlenen Bisiklet Halk Yarışı’nda gençlerde Önder Demir, yetişkinlerde de Ömer Faruk Özler birinci oldu. Vali  Okay Memiş de sembolik olarak yarışa katılarak bisiklet sürdü.

G.S.İ.M - ERZURUM

Erzurum’da pedallar Milli Mücadele için çevrildi.  Spor ve bisiklet sevdalıları  Milli Mücadelenin ve Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdiler.  23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '23 Temmuz Bisiklet Yarışı'na katılanlar kıyasıya mücadele etti.

Vali Okay Memiş, Vali Yardımcısı Saadetin Doğan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, halk yarışında sembolik olarak pedal çevirdi.  Erzurum Valisi Okay Memiş öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen '23 Temmuz Bisiklet Yarışı' tarihi Çifte Minareli Medresi önünden başladı ve Cumhuriye Caddesi, Atatürk Üniversitesi Kavşağından devam ederek 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu önünde son buldu.

Vali Okay Memiş de yarıştı

Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişi ve Milli Mücadele'nin 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla, Valilik, Büyükşehir Belediye, Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  düzenlenen bisiklet yarışında Vali Okay Memiş de, yarışçılarla birlikte pedal çevirdi.  Vali Yardımcısı Saadettin Doğan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses de, Vali Memiş ile birlikte pedal çevirdiler.

5 kilometreden oluşan mesafedeki bisiklet yarışlarına 100 dolayında katılım sağlandı.  Aynı zamanda sporcu olan Ömer Faruk Demir’in start vermesi ile başlayan yarışlarda 100 kişi kıyasıya mücadele etti.

Gençlerde Demir yetişkinlerde Özler

Pedalların Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı için çevrildiği yarışmada, gençler kategorisinde Önder Demir birinci, Abdullah Bakırcı ikinci ve Bilal Meral üçüncü olurken 35 yaş üstü kategorisinde ise Ömer Faruk Özler birinci, Gürkan Sönmez ikinci ve Yakup Koptaş da üçüncü oldu. Erzurum’da bisiklet ile özdeşleşen isimlerinden biri olan ve 35 yaş üstünde şampiyon olan Ömer Faruk Özler yarışlara yine oğlu Ömer Kaan Özler ile birlikte katıldı.

Dadaşlar Milli Mücadeleyi dolu dolu kutluyor

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümü dolasıyla her gün etkinlik düzenlendiğini söyledi. Gerçekleştirilen bütün organizasyonların Erzurum'u tanıtmaya yönelik olduğunu belirten Okay Memiş, Paintball Avrupa ve Dünya Şampiyonasını Erzurum'da yapmayı planlıyoruz. Bugün Katar Büyükelçisi ile beraberdik. Erzurum'u Arap turistlere, tanıtmaya gayret ediyoruz. Tanıtımı çok önemsiyoruz. Şu temmuz ayında bu kadar güzel, rahatlatıcı havayı bulamazsınız. Bu farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Hem 23 Temmuz ruhunu hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının, Erzurum'un, Dadaşlar'ın Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı il olduğunu bütün Türkiye'ye anlatmaya çalışıyoruz. Bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu arada yarışmanın sonucunda  Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Palandöken Belediyespor Başkanı Gürkan Sönmez, gençler kategorisinde ilk üçe giren sporculara madalya ve kupa verdi. 35 yaş üstünde derece alanlara da hediyeleri takdim edildi.