23 Temmuz Erzurum Kongresi ve Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Erzurum Milli Mücadele 100. Yıl Koşusu ve Halk Yürüyüşü’ yapıldı. 10 Bin Metre Milli Mücadele Koşusunda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde Sezgin Ataç birinci oldu.

G.S.İ.M-ERZURUM

Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıldönümü sebebiyle düzenlenen 10 kilometrelik Milli Mücadele Maratonu'nda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde ise Sezgin Ataç birinci oldu. Milli atlet Elvan, madalya ve ödül olarak verilen 3 Cumhuriyet altınını dün doğum gününü kutlayan Arsema'ya takılmasını istedi.

Vali Okay Memiş de, Milli atletin istediği madalya ve altınları minik Arsema verdi.

Milli Mücadele 100. Yıl Koşusu ve Halk Yürüyüşü büyük bir ilgi gördü. Müthiş bir organizasyonun ardından ödüller dağıtıldı.

Milli atletlerde katıldı

Milli Mücadele Maratonu, sabah saat 10:00’da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda başladı. Vali Okay Memiş'in start verdiği koşuya milli atletler büyük ilgi gösterdi. Elvan Abeylegesse'nin kadınlarda katıldığı koşuda Cumhuriyet Caddesi etabını geçen atletler, Erzurum Kalesi önünden dönerek Erzurum-Erzincan karayolunda devam etti. Buz hokeyi salonundan geri dönen atletler 10 kilometrelik koşuyu yine havuz başında tamamladı. Maratona katılan atletleri geride bırakan Sezgin Ataç 31.54'lük derecesiyle birinci olurken, 32.43'lük derecesiyle Cihat Ulus ikinci, 33.31'lik derecesiyle Enis Korkmaz üçüncü oldu.

Kadınlarda  ipi elvan göğüsledi

Maratonda kadınlarda ilk sırayı Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Elvan Abeylegesse 34.42'lik derecesiyle aldı. Yayla Kılıç'ın 36.25'le ikinci olduğu koşuda üçüncülüğü 37.56'lık derecesiyle Burcu Subatan aldı. Koşuyu tamamlayan Elvan, birincilik sevincini kızı Arsema'ya sarılarak kutladı.

Madalya ve altınlar Elvan'ın kızına takıldı

Yarış sonrası dereceye giren atletler için ödül töreni düzenlendi. Erkeklerde ilk üçe giren Sezgin Ataç, Cihat Ulus ve Enis Korkmaz'ın madalya, kupa ve ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu verdi.

Kadınlarda dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Okay Memiş verdi. Ödülünü almak üzere kürsüye gelen Elvan Abeylegesse, kızı Arsema'yı da yanına çağırdı. Elvan, madalya ve birincilik ödülü olarak verilen 3 Cumhuriyet altınını yarın doğum gününü kutlayan kızı Arsema'ya takılmasını istedi. Vali Memiş de 8 yaşına giren Arsema'nın doğum gününü kutlayarak madalya ve altını onun boynuna taktı. 28 Eylül'de Doha'da yapılacak dünya şampiyonası öncesi Erzurum'daki yarışmanın kendisi için eksikleri görme imkanı sağladığını belirten Elvan Abeylegesse, 8 yaşına giren kızı için de güzel bir sürpriz olduğunu söyledi.

DSİ Palandöken Masterlar Grubu yine kürsüde

Erzurum Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, TAF Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen,  Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal  ve Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile diğer davetlilerin madalya ve kupa verdiği törenlerde DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu da kürsüye çıktı. 30-39 yaş arasında Sedat Günen birinci olurken, 40-49 yaşta Muhammed Edip Karabacak ipi göğüsledi. 50-59 yaş kategorisinde Fazlı Demir birinci, Yılmaz Kayhi ikinci, DSİ Palandöken Masterlardan Yakup Koptaş üçüncü oldu. 60 ve üzeri yaş grubunda Arslan Yakup Pirimoğlu, Celal Arpacık, Yurdal Topçuoğlu ve Atilla İnce Erzurum adına kürsüye çıkan diğer master atletler oldu. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, kupa töreninde ‘Erzurum Marşı’nı seslendirdi.