Erzurum GSİM ile ASKF’nin  birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası, spor gösterileri ile kutlandı. Uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcular ve antrenörleri plaketle ödüllendirildi. Yakutiye Kent Meydanında Mehter Gösterisi yapıldı. Coşku tavan yaptı.

G.S.İ.M-ERZURUM

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Erzurum’da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  ile Erzurum ASKF tarafından Yakutiye Kent Meydanında  düzenlenen spor gösterileri ve ödül töreni nefes kesti. Kick boks, jimnastik, halter, karate ve taekwondocular görsel şov yaparken, tören sonunda da spor gösterileri halkın katılımı ile devam etti.

Cumhruriyet  Caddesi’nde kortej

Amatör Spor Haftası Kutlamaları kapsamında Havuz başında toplanan Protokol, davetliler, vatandaşlar ve sporcular Yakutiye Kent Meydanı’na kadar Kortej yürüyüşü yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunduğu kutlamalarda  Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi de ayakta alkışlandı.

Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için seferberiz

7 - 13 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kutlama etkinliğini Erzurum’da her yıl düzenli olarak organize ettiklerini belirten  Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için seferber olduklarını söyledi.

Taşkesenligil,  “Gençlerimizi sporun güzellikleriyle, Fair – Play ruhu ile buluşturan, Amatör Spor Haftasını büyük bir heyecan ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Amatör sporun gelişimi açısından Erzurum’da önemli atılımlar gerçekleştirmeliyiz. Sporun yayılmasını, gençlerimizin spor yapmasını ve sporun çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Geleceğin Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Erzurum, buz ve kış sporlarındaki konumu  ile elde ettiği başarıların yanı sıra ata sporlarımız ve atletizmdeki dereceleri ile göğsümüzü kabartmıştır. Bir çok salon sporu ile Uzak Doğu Sporların da gurur veren derecelere imza atmıştır” dedi.

100 aşkın tesisimizle spora hizmet veriyoruz

100’ü aşkın spor tesislerimiz, yüksek irtifa kamp merkezimiz ve futbol sahalarımızla Erzurum ve Türk sporunun hizmetinde olduklarının altını çizen Taşkesenligil,  “Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak spor branşında ayrım yapmadan, bütün spor dallarına destek veren ve sporun kalkınmasına öncülük eden bir kurum olmanın da gururunu yaşıyoruz. Erzurum’da spora ve gençliğe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarla omuz omza vererek, sporun kalkınması ve gelişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Birlikten kuvvet doğar mantığı ile hareket ettik. Bundan sonrada bu prensiple çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vali ve Belediye başkanlarına teşekkür etti

Bugün Türk spor kamuoyunun kalbinin amatör sporlar için çarptığına işaret eden Taşkesenligil, “Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla  Erzurum’da 65 bine yakın  lisanslı sporcuya sahip bir kent olarak, 20 binin üzerinde faal lisanslı sporcumuza onlarca antrenörümüzle hizmet veriyoruz. Bu anlamda bize her zaman destek veren Valimiz Okay Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile alt belediyelerimize ve Kaymakamlıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Spor gösterilerinin ardından yapılan ödül töreninde uluslararası müsabakalarda derece elde eden Erzurumlu sporcular ödüllendirildi. Ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Muhammet Güneş, GSİM İlçe Müdürleri Suat Yılmaz, Osman Hancı, Şube  Müdürleri Bülent Tilkidöğen, Letif Arslan, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, ASKF Başkanı Selahattin Codur ile Yurt Müdürleri katıldı.