‘Salğklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ sloganıyla Erzurum’da 250’yi aşkın bisiklet sevdalısı, protokolle birlikte KYK Yurtları önünden Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar bisiklet turu gerçekleştirdi. Tur sonunda 24 Kasım Öğretmenler günü anısına katılımcılara ve öğretmenlere karanfil dağıtıldı.

ERZURUM-GSİM

Erzurum’da pedallar sağlıklı nesil ve sağlıklı gelecek için döndü.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün destekleriyle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet İl Temsilciliği tarafından ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Bisiklet Turu’ etkinliği düzenlendi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile  Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğinin organize ettiği bisiklet turuna, Protokolün yanı sıra  üniversite öğrencileri, vatandaşlar ve lisanslı bisikletçileri katıldı. 

Yüzlerce öğrenci ve halk ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Bisiklet Turu’ sloganıyla pedal çevirdi. Erzurum Bike Spor Kulübü sporcuları bisiklet turunda dev Türk Bayrağı ile etkinliğe renk kattı.

Öğretmenlere ve katılımcılara karanfil

 Bisiklet turu, Atatürk Üniversitesi Kampüsündeki Erzurum GSİM, KYK yurtları önünden start aldı. Büyük Türk bayrağı açan gençlerin bisiklet turu Havuzbaşı Kent Meydanı’nda sona erdi.

İyi bir örnek olduk
Etkinlik sonrası konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, geleceğe sağlıklı bir nesil yetiştirmek için bu tür organizasyonları yapmanın görevleri olduklarını söyledi.

Taşkesenligil, “Bu yarışta şunu gördük ki, spor tecrübesi olan yetişkinler daha önce Havuzbaşı Kent Meydanına ulaştı. Gençlerin daha çok bisiklet ve spor alışkanlığı kazanması için bu tür etkinlikleri sıklıkla yapmalıyız. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, “Bizim gençliğimizde bisikletle caddeye çıkamazdık. O dönem trafik polisleri bizim bisikletlerimizin sibobunu keserdi. Bizde bu yüzden bisikletle caddeye çıkamazdık. Şimdi protokol öğrencilerle birlikte pedal çeviriyor. Bu çok güzel bir örnek” dedi.

Erzurum Vali Yardımcısı Önder Coşğun da, Erzurum Valiliği olarak bu tür etkinlikleri destek vermekten ve katılmaktan mutlu olduklarını söyledi. Vali Yardımcısı Coşğun, “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı gelecek için pedal çevirdiğiniz için hepinizi kutluyorum” dedi.

KYK’da  barınan 250  dolayında üniversite öğrencisinin yanı sıra bisikletli gençler, vatandaşlar ve sporcuların  katıldığı bisiklet turu etkinliğinin ardından Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere karanfil dağıtıldı.
Etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube ve yurt müdürleri, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, bazı  kurum  ve kuruluşların müdürleri Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman ile diğer davetliler katıldı.