Dadaşlar Boksa Doydu

Boks Federasyonunun yurt içindeki en büyük organizasyonu olan Büyük Erkekler ve Kadınlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası sona erdi.  Kadınlarda Erzurum’dan Şeymanur Karadağ ikinci olurken, erkeklerde Erol Özkal ile Cihandar Enes Alkazak üçüncü olarak şampiyonayı bronz madalya ile tamamladılar. Dadaşların bir diğer madalya umudu Muhammet Aydın ise hedefe ulaşamadı.

(Erzurum/GSİM)

Türkiye Boks Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve ulusal turnuva anlamında federasyonun en büyük organizasyonu olan Büyük Erkekler ve Kadınlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası sona erdi.

22-27 Aralık tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenen Palandöken Büyük Erkekler-Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında  Dadaşlar boksa doydu.

Erzurum Yenişehir’de bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 Binlik  Buz Pateni Pistinde organize edilen Türkiye Şampiyonasında eleme, çeyrek final ve yarı final maçlarının ardından final müsabakalarına geçildi.

Son gün yapılan final müsabakalarında  erkeklerde 8, kadınlarda 10 final müsabakası oynandı.

Boksun şampiyonları belli oldu

‌2 Binlik  Buz Pateni Pistinde kurulan ringte  boksta Türkiye’nin şampiyonları ve ilk üçte yer alan boksörleri belli oldu.

Palandöken Büyük Erkekler-Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Cuma akşamı dolu tribünler önünde oynanan final müsabakalarıyla sona erdi. Kadınlarda 10, erkeklerde 8 sıklette final müsabakaları yapıldı. Tek ringte oynanan ve nefes kesen final mücadeleleri  sonunda boksta Türkiye'nin Şampiyonları belli oldu.

Erzurumlu Şeymanur Karadağ gümüşte kaldı

Kadınlarda 48 kiloda Melek Yamak, 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Beyza Saraçoğlu, 57 kiloda Esra Özyol, 60 kiloda Esra Yıldız, 64 kiloda Urguya Us, 69 kiloda ReyhanehZare, 75 kiloda Busenaz Sürmeneli, 81 kiloda Şennur Demir, +81 kiloda Elif Güneri Türkiye Şampiyonu oldu.

Erzurum Gençlik Spor’un kadın boksörü Şeymanur Karadağ, 69 kilonun finalinde ReyhanehZare ile karşılaştı. Başantrenör Mustafa Kalkan ve yardımcıları Muhsin Köylü ile Atilla Zengin yönetiminde final maçına çıkan Erzurumlu kadın boksör Şeymanur Karadağ ikinci olarak gümüş madalyada kaldı.

Özkal ve Alkazak’tan bronz madalya

Erzurum Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi  ve GSİM’nin destekleri ile yapılan Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nda Erzurum erkeklerde de iki bronz madalya kazandı. 75 kiloda ringe çıkan Erol Özkal üçüncü olarak bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı. Cihandar Enes Alkazak da 91 kiloda Erzurum adına bronz madalya kazanan diğer boksör oldu.

Erkeklerde 52 kiloda Batuhan Çiftçi, 57 kiloda Hakan Doğan, 63 kiloda Volkan Gökçek, 69 kiloda Adem Furkan Avcı, 75 kiloda Serhat Güler, 81 kiloda Mehmet Nadir Ünal, 91 kiloda Mücahit İlyas, +91 kiloda Eren Uzun Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazanan ve kürsünün en üst basamadığında yer alan boksörler oldu.

Dereceye giren boksörlere madalyaları verildi

Erzurum Vali Yardımcı Yardımcısı Yıldız Büyüker,  Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile diğer davetlilerde final müsabakalarını izledi. Dereceye giren boksörlere ödülleri verildi.

Gözgeç’ten Dadaşlara teşekkür

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Daha önce Valimiz Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil bizden büyük bir organizasyon istemişlerdi. Hatta Avrupa çapında bir organizasyona ev sahipliğini yapabileceklerini ifade etmişlerdi. Bizde bu yıl Türkiye şampiyonasını Erzurum’a verdik. Burada çok güzel maçlar oldu. Finaller nefesleri kesti. Erzurumlulara boksa gösterdikleri için müteşekkiriz. Tribünleri dolduran Dadaşlara ve boksseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu olarak 2020 Tokyo Olimpiyatlarına odaklandıklarının altını çizen Başkan Gözgeç, Tokyo için çok sayıda kota almak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Gözgeç, “Mart ayında  Londra’da Avrupa Kupası müsabakaları var. Mayıs ayında da Paris’te olimpiyat kota müsabakaları olacak. Bizim amacımız o sınavları başarı ile geçmek.  Erzurum’da yapılan ferdi Türkiye Boks Şampiyonası da olimpiyatlar için çekirdek kadromuzu oluşturdu” dedi.