Avrupa’nın dört bir yanından yüksek irtifa yüzme kampları için Erzurum tercih edilirken, Yunan yüzücülerin adresi de tam olimpik yüzme havuzu oldu. Yunan Antrenör Panos Velentzas, “Tokyo 2020 olimpiyatlarında en az 1 madalya kazanmak istiyoruz” dedi.

(ERZURUM/GSİM)

Yunanistan Milli Takım Yüzücüleri de Tokyo 2020 Olimpiyatları hazırlık kampı için Erzurum’un yolunu tuttu.

Bugüne kadar Avrupa’nın bir çok ülkesinden sporcuyu  bünyesinde barındıran Erzurum GSİM Tam Olimpik Yüzme Havuzu, bugünlerde Yunan konuklarını ağırlıyor.

Yunanistan Yüzme Milli Takımı da yüksek irtifa kampı için adres olarak Erzurum’u seçti. Yunan yüzücüler  Anadolu’nun Zirvesi Erzurum'da güç depoluyor. Antrenörler Panos Velentzas, Kostas Tzılıvakis ve Vangelis Kozompolis nezaretinde kamp yapan Yunan milli yüzücüler güç ve kondisyon depoluyor.

Erzurum hem yakın hem avantajlı

Yunanistan Yüzme Milli Takımı, yüksek irtifa avantajı dolayısıyla Erzurum’u  tercih ederken,  Türkiye’nin Yunanistan’a yakın olması da Yunanlıların Erzurum’u tercih etmesinde en büyük etken oldu.

Türkiye’de yüzmenin iddialı kulüplerinin yanı sıra bireysel ve Milli takım sporlarına yüksek irtifa kampı için ev sahipliği yapan Erzurum Avrupalı konuklarını ağırlarken, bugünlerde Yunan Milli sporcuları da Erzurum GSİM Tam Olimpik Yüzme Havuzunda yoğun bir kamp dönemi geçiriyor.

Avrupa'nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme havuzu olma özelliğini taşıyan ve kış mevsiminin yaşanması nedeniyle sıcak suyla doldurulan yüzme havuzunda kampa giren Yunan yüzücüler, 6 sporcusuyla hazırlanarak Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda  başarılı olmak istiyor.

Kentin bu güzel imkanlarını fırsat bilen Yunanistan Yüzme Milli Takımı, 11-17 Mayıs'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türkiye'nin de yer alacağı Avrupa Yüzme Şampiyonası'na katılacak.

Erzurum mükemmel bir yer

Yunanistanlı Antrenörlerden  Panos Velentzas, Yunanistan Yüzme Milli Takımı'nda federal koç olarak görev yaptığını söyledi.

Tavsiyeler üzerine  kamp için Erzurum'a ilk kez geldiklerini ifade eden Velentzas, “Buraya iyi ki gelmişiz. Her şey mükemmel” dedi.

Öncelikli olarak  yüksek irtifa olduğu için Erzurum'u tercih ettiklerinin altını çizen Yunan antrenör, “ Otel ve Erzurum'u çok sevdik. Yunanistan ile Türkiye çok yakın olduğu için bizim açımızdan iyi bir şey. Sporcuların kondisyonları için yüksek irtifa kampı çok faydalı oluyor. Yüksek irtifa nefesimiz açısından çok verimli bir şey. Bu yüzden sporcularımızdan da çok iyi sonuçlar alıyoruz. Tekrar gelmek isteriz bu konuyu düşünüyoruz" diye konuştu.

Hedef olimpiyatta kürsüye çıkmak

Uluslararası şampiyonalara hazırlandıklarını ve çalışmaların güzel geçtiğini ifade eden Yunan Antrenör Panos  Velentzas, "Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat oyunlarının hazırlıkları sürüyor. Önceliğimiz bu müsabakalar ve her şey şu anda olumlu gidiyor. Biz 4 erkek 2 kadın sporcumuzla buraya geldik. Olimpiyatlarda 1 madalya, 3 ya da 4 finalist, Avrupa'da ise 5-6 madalya hedefliyoruz. Bunu başarmak için çok çalışıyoruz" dedi.