Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’de bütün stadyumlarda ışıklar yandı. İstiklal Marşı Okundu. TOHM’da kalan Milli Sporcular ise Atlama Kulelerinde Saat 19:19’da İstiklal Marşımızı okudu. Kulelerde Olimpiyat meşalesi de yakıldı.

(Erzurum-GSİM)

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Erzurum Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Sporcuları Saatler 19:19’u gösterdiği anda hep bir ağızdan Atlama Kuleleri Rampasında İstiklal Marşımızı okudu.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası sade törenlerle kutlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla stadyumlarda ışıklar yakıldı, İstiklal Marşı çalındı.

Saatler 19:19’da Kazım Karabekir Stadı’nda İstiklal Marşı Stat Hoparlörlerinden yükseldi.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları Atlama Kuleleri’nin rampalarında19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

İSTİKLAL MARŞIMIZ OKUNDU MEŞALE YANDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan  Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl  Statlarda İstiklal Marşı Çalınırken,  vatandaşlarda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı saatler 19:19’u gösterirken, evlerinin balkonlarına Türk Bayrakları asıp, İstiklal Marşı okuyarak kutladı.

Erzurum'da TOHM’da milli sporcu tarafından Türkiye'nin ilk ve tek Kayakla Atlama Kulesi'nde saat 19:19'da İstiklal Marşı okunarak kutlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde bir araya gelen milli sporcular, 19:19'da İstiklal Marşı'nı okumak için Atlama Kulelerinin rampalarında buluştu. Atlama Kuleleri'nde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

19 MAYIS 1919’UN ANLAMI ÇOK BÜYÜK

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, düzenlenen organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Atlama Kuleleri’nde kutladık. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından seçilen pilot illerden biri olarak TOHM’da kalan sporcularımıza Milli Marşımızı okuttuk. Bakanlığımızın canlı yayınla tüm dünyaya duyurduğu illerden biri oldum. 19 Mayıs 1919’un anlamı Türk Milleti için çok büyüktür. Tüm emperyalist güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin başkaldırış günün adıdır 19 Mayıs. Samsun’dan start alan, Erzurum ve Sivas kongreleri ile vücut bulan kurtuluş mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs 1919’un anlamı biz Türk Milleti için çok büyüktür” ifadelerini kullandı.