Erzurum’da Pedallar Çevre Günü için döndü. Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli bir etkinlik organize edildi.  ‘Çevre için pedal çevir’  faaliyetinde bir araya gelen yaklaşık 300 bisikletli, Aziziye Tabyalarına çıkarak çevre temizliği yaptı.

 

(Erzurum-GSİM)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür  ve Kütüphaneler Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen ‘Çevre için pedal çevir’ etkinliğinde bir araya gelen yaklaşık 300 bisikletli, Aziziye Tabyalarına çıkarak çevre temizliği yaptı.

Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlarında katıldığı etkinlik oldukça yoğun bir ilgi gördü.

NENEHATUN’UN KABRİNİ ZİYARET ETTİLER

Tarihi Erzurum kalesi etrafında bisiklet turu atan bisikletli vatandaşlar ve araç konvoyu yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Aziziye Tabyalarına pedal çevirerek Nene Hatun'u mezarı başında ziyaret etti ve dua okudu.

Burada tabya ve Nene Hatun hakkında bilgi alan katılımcılar, tarihi tabyada oldukça duygusal anlar yaşadı.

ÖNCE PEDALLADILAR SONRA TEMİZLEDİLER

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kütüphaneler Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  tarafından düzenlenen etkinlikte her yaş grubundaki vatandaş çevre bilinci ve bisiklet kullanımına dikkat çekti. Katılımcılar, tarihi tabyada  çevre temizliği yaptı.

YEŞİL ÇEVRE VE SAĞLIKLI YAŞAM

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kütüphaneler Şube Müdürü Ömer Faruk Avcı, bu haftanın Dünya Bisiklet ve Çevre Günü haftası olduğunu hatırlatarak, sağlıklı yaşam adına böyle bir anlamlı etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi.

Avcı, "Yeşil çevre ve sağlıklı yaşam adına Erzurum'da genç kardeşlerimiz ve kendini genç hisseden vatandaşlarımızla, bisikletlerimizle Erzurum Kalesi'nde toplandık. Daha sonra arkadaşlarımızla Aziziye Tabyalarına geldik. Burada atalarımızı yad edip dua okuduk. Ardından çevre temizliği yapıp tohum atacağız. Hayvanlar için de yem bırakacağız” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, bir çok sporcu, antrenör ve gençlik merkezi liderleri ile gönüllü gençlerle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettikleri etkinlikle ilgili konuşma yaptı.

Taşekesenligil,  “Spor nerede biz oradayız. Gençlik faaliyetleri nerede yapılıyorsa biz oraya koşuyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kütüphaneler Müdürlüğümüzle birlikte organize ettiğimiz faaliyet Son derece güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Katılımcıları kutluyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyemize bun anlamlı faaliyeti için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.