Demirceylan Avrupa Şampiyonu

 

90 kilo erkeklerde Üst Minikler Avrupa Şampiyonu olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Doğukan Demirceylan, ringi bayram yerine çevirdi. Dadaşlar ve özellikle de Çırçır Mahallesi gurur kaynakları milli boksörü bağrına bastı.

 

Erzurum-GSİM

Avrupa Boks Birliği Faaliyet programında yer alan ve Türkiye Boks Federasyonu tarafından organize edilen Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası, Erzurum'da tamamlandı.

Dadaşların ev sahipliğinde gerçekleşen Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye 5 Altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya olmak üzere toplam 9 madalya kazanırken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor’un genç yıldızı Doğukan Demirceylan 90 kiloda şampiyon olarak Avrupa’nın en büyüğü oldu.

Hücum marşıyla şampiyonluğa

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor’un ringdeki gururu Doğukan Demirceylan, 90 kiloda Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Milli boksör, mehter takımının hücum marşı eşliğinde ringe geldi. Finalde Litvanyalı rakibi Emils Salms ile karşılaşan Dadaş boksörün köşesinde antrenörler İbrahim Bostancı ve Fırat Aras yer aldı.

Milli boksöre destek veren sporseverler, Türkiye sesleriyle Yakutiye 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nu inletti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP MYK Üyesi Adem Yurdagül, MHP İl Başkanı Naim Karataş,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de, nefes kesen finali izledi. Şampiyon olan Demirceylan’ın madalyasını da MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın verdi.

Şampiyon oldu Asker selamı verdi

Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonasında altın madalyaya uzanan Doğukan Demirceylan, Litvanyalı rakibini devirdikten sonra asker selamı verirken, bozkurt işaretiyle de tribünleri selamladı.

Milli boksörün 9 yaşındaki kız kardeşi Ebrar da ağabeyinin büyük zaferine ortak oldu.

Özcan: Altın zincir

Çırçır Mahallesinden 7’den 70’e vatandaşlar, mahallerinin çocuğu olan Doğukan Demirceylan’ı finalde yalnız bırakmadı. Avrupa Şampiyonu olan Doğukan Demirceylan’ı tebrik eden ve başarısına ortak olan Mustafa Özcan, kendisine altın zincir hediye etti.

Kadın boksörlerimiz Avrupa’nın zirvesinde

Erzurum Valisi Okay Memiş’in de izlediği finallerde kadın boksörlerimiz madalyalara ambargo koydu. 36 kiloda ringe çıkan Eylem Ece Ünlü bronz madalya ile ringden indi.

38 kiloda Aslı Dönmezoğlu Avrupa şampiyonu oldu. 40 kiloda Nisanur Gürsoy üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 46 kiloda ise Sudenaz Efil üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

48 kiloda ringe çıkan Edanur İlhan’ın İtalyan rakibi Martina Di Fellice ile yaptığı final maçı nefesleri kesti. Altın madalyanın sahibi olan Türk sporcu soluğu Vali Memiş’in yanında aldı. Erzurum Valisi Okay Memiş, Avrupa Şampiyonu olan Edanur İlhan’ın sevincine ortak oldu.  54 kiloda Romanyalı rakibi Tirgos Bucur Rocio’yu devirerek altın madalyaya ulaşan Sıla Özkan’da mutluluğunu Erzurum Valisi Okay Memiş ile paylaştı.  57 kiloda Kosovalı Dunja Vuksic’i  mağlup eden Busenur Yazgan da Avrupa şampiyonu oldu.

64 kilodaki diğer kadın boksörümüz Sudenaz Dokgöz Avrupa ikincisi oldu. Erkeklerde ise 42 kiloda Mehmet Akif Fıçıcı Avrupa üçüncüsü oldu.

Altın Kupa İngiltere’ye Bronz Kupa Türkiye’ye

Türkiye kadınlarda Avrupa’nın zirvesinde yer alırken, Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonasında genel klasmanda İngiltere Altın Kupa’nın sahibi olurken, Ukrayna gümüş kupaya uzandı. Türkiye ise 3. Olarak bronz kupayı müzesine götürdü.

Kupa ve madalya törenleri oldukça renkli geçti. Boks İl Temsilcisi Kemalettin Yentimur, Koordinatör Yunus Özkan ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli de organizasyonun başarılı geçmesinde büyük pay sahibi oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, Türkiye adına dereceye giren sporcuları ve antrenörlerimizi tebrik etti. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de, 10 Ağustos’ta start verdikleri ve 20 Ağustos’ta sona erdirdikleri Avrupa Boks Şampiyonası başarı ile tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, derece elde eden tüm sporcu ve ülkeleri de tebrik etti.