Erzurum’da yapılan ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Dadaşları temsil ettiği Öğretmenler Basketbol Bölge Şampiyonluğunu Tokat kazandı.

Öğretmenler arası Basketbol Bölge Şampiyonası sona erdi. Şampiyonluğu Tokat kazandı. Müsabakalarda Erzurum’u Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kazandı.

4-7 kasım 2019 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen basketbol 3 × 3 Öğretmenler kupası Bölge Şampiyonası 11 erkek  bir kadın takımın katılımıyla gerçekleşti.  Kazım Karabekir Spor Salonu’nda dört gün süren  maçlar sona erdi. Erzurum’u Yakutiye İlçe  Milli  Eğitim Müdürlüğü’nün  temsil ettiği Bölge Şampiyonasında ipi Tokat göğüsledi.

Organizasyon güzel geçti

Milli Eğitim  İl Müdürlüğü Komite Sorumluları Süha Mesutgil  ve Alpaslan Topcu ile Erzurum Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü ile  basketbol il temsilciliği tarafından ortaklaşa yürütülen organizasyon sorunsuz bir şekilde geçti.

Bölge Şampiyonasına katılan bütün takımların Erzurum’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Erzurum Yakutiye ilçe müdürlüğüne yazık oldu

Turnuvaya Erzincan ve Trabzon karmalarına şansız bir şekilde birer sayıyla boyun eğen dramatik maçlar kaybeden  Erzurum temsilcisi Rize’yi beş sayıyla mağlup etmesine rağmen, üçlü averaj neticesinde ilk ikiye giremedi. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bölge şampiyonasında ilk sırada yer alamayınca,  yarı final ve final maçlarını oynamaya hak kazanamadı.

Şampiyon Tokat

Yarı final müsabakaları Tokat –Trabzon ve  Rize- Ordu maçlarına sahne oldu.

Rakiplerini mağlup eden  Tokat ve Ordu final oynadı. 18-14 sonuçlanan final müsabakasında gülen taraf Tokat oldu.  Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Bölge şampiyon olan Tokat ilinin ödüllerini Milli Eğitim  İl Müdürü Salih Kaygusuz ile  Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil verdi. Kaygusuz ve Taşkesenligil, güzel organizasyon için tertip komitesini kutlarken, erkeklerde Yarı Finallere gidecek olan Tokat ile Kadınlarda Yarı Finallere gidecek olan Ordu’ya başarı dileklerini iletti.

Bu arada Bölge Şampiyonasına tek kadın takım olarak katılan Ordulu bayan öğretmenler Türkiye Yarı Finallerine yükseldi.