3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına farkındalık oluşturmak için Veteranlar Yol Koşusu düzenlendi. DSİ Palandöken Master’lar Grubunun damga vurduğu yol koşusunda öğrenciler ve vatandaşlar da koştu.

ERZURUM/GSİM

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yine önemli bir farkındalığa imza atarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına ‘Veteranlar Yol Koşusu’ düzenledi.

Bin 200 metre mesafede düzenlenen sembolik yol koşusu yoğun ilgi gördü. DSİ Palandöken Master’lar Koşu Grubunun da renklendirdiği yol koşusunda 350  katılımcı yer aldı. Sporcular, veteranlar ve vatandaşlar eksi 5 derece soğukta hep birlikte engelleri aşarak, önemli bir farkındalığa imza attı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Veteranlar Yol Koşusu’na Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve üyeleri ile DSİ Palandöken Master’lar Koşu Grubunun da desteklediği yol yarışı oldukça renkli geçti. Eksi 5 derece soğukta gençler, orta yaşlılar ve yaşlılar 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli insanların yaşadıkları zorluluklara dikkat çekmek için çetin kış şartlarında koşarak, önemli bir farkındalık oluşturdular.

TAŞKESENLİGİL VE EFE DE KATILDI

350 katılımcının olduğu Veteranlar Yol Koşusuna Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe’de katıldı. Efe tekerlekli sandalye ile start noktasından atletlerle birlikte çıkış yaşarken, startı veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de koşuya katıldı.

GENÇLERE DAHA ÇOK SPOR YAPTIRMALIYIZ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Veteranlar koşusunda, 40’ın üstündeki gençler olarak nitelendirdiği yaşlıların gençlerden daha önemli dereceler aldıklarını ve başarılı olduklarını belirtti. Taşkesenligil, “Demek ki, eski insanlar daha sağlıklı spor yapmışlar. Biz gençlere daha çok spor yaptırmalıyız ki, bu insanların seviyesine ulaşsınlar. Spor sağlıktır, spor mutluluktur, spor huzurdur. Bizde engelliler gününde ve haftasında engelli vatandaşlarımızın nasıl zorluklar çektiğini anlamak için böylesine önemli bir yarış düzenledik. Soğuk havada koşarak, önemli bir farkındalık oluşturduk” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe’de, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bu anlamlı koşu için teşekkür ederek, “Engelli vatandaşlarımızın dört duvar arasına mahkum olmaması için spor yapmaları, sanat ve kültürel etkinliklerine katılarak sosyalleşmelerini sağlamak hepimizin görevi” dedi.

Aynı zamanda Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı olan DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu atleti Fatih Tüzemen’de, grup olarak Erzurum ve Türkiye’yi dünyanın dört bir yanında temsil ettiklerini belirterek, “Koşu nerede biz oradayız. Bugünde Erzurum’da engelliler günü anısına önemli bir yol koşusu var. Bu yol koşusuna katıldık” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Veteranlar Yol Koşusunda 35-50 yaş grubunda Muhyettin Eroğlu birinci olurken, Yakup Koptaş ikinci, Yakup Yılmaz üçüncü oldu. 50-60 yaş grubunda  Atilla İnce birinci olurken,Fatih Tüzemen ikinci, Hikmet Maraşlı üçüncü oldu. 60 ve üzeri yaş grubunda Celal Arpacık finiş çizgisini ilk gören atlet olurken, Yurdal Topçuoğlu ikinci, A. Yakup Pirimoğlu üçüncü oldu. 70 yaş grubunda Hüseyin Öz birincilik kürsüsüne çıkarken, Zakir Sarsan ikincilik madalyasının sahibi oldu.

20-35 Yaş grubu bayanlarda İnci Naz Demir Birinciliği elde ederken, Kübra Erener ikinci, Hasine Çiçek üçüncü sırada yer aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Güngör Şenses, Nurullah Hukkamlı ve Köksal Kaçmaz da  yarışmacı olarak koşuya katıldılar. Yol koşusunun ardından dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi. Kupa törenine Şube Müdürleri Şinasi Polat, Bülent Tilkidöğen, Letif Arslan, İbrahim Şimşek ve Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz da katıldı.