19  Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle törene katılanlar maske ve sosyal mesafe kuralına uydu. 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkamaması nedeniyle bayrakları göndere antrenörler çekti.

(Erzurum-GSİM)

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları  Havuz Başı’nda Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunması esnasında bayrakları göndere antrenörler çekti.

Çelenk Koyma Törenini sunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz” dedi.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik haftası çelek sunumu ile başlarken, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında törene katılanlar maske ve sosyal mesafe kuralına uydu.

BAYRAK ÇEKME GÖREVİ ANTRENÖRLERE KALDI

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen çelenk koyma töreninde sporcuların ve 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu kez bayrakları göndere çekme görevini antrenörler yüklendi. Antrenörler maske takarak İstiklal Marşı’nın okunduğu esnada Türk Bayraklarını göndere çektiler.

19 MAYISTA MİLLİ MARŞIMIZ YÜKSELECEK

15-21 Mayıs tarihlerinde kutlanan gençlik haftasında bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle spor gösterilerinin ve kortej yürüyüşünün olmayacağını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “19 Mayısta Kazım Karabekir Stadı ve Atlama Kulelerinde İstiklal Marşımızı çalacağız. Ayrıca havai fişek gösterilerimiz olacak. Milli sporcularımız arasında ödüllü online bilgi yarışması düzenleyeceğiz” dedi.

Bu arada çelenk koyma törenine Yurt Hizmetleri Müdürü Birol Dönel, şube müdürleri Nurullah Hükkamlı, Köksal Kaçmaz ve Letif Arslan da katıldı.