Curling’te 2022 Kış Olimpiyat Oyunları ön eleme müsabakaları Karışık Çiftler (Mixed Doubles)  tüm hızıyla devam ediyor.

 

(Erzurum-GSİM)

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Piyango Curling Salonu’nda yapılan ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalara sahne olan şampiyonanın Hollanda’da yapılacak olan olimpiyat elemeleri son karşılaşmaları öncesinde önemli bir sınav niteliği taşıyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün büyük destek ve katkıları sonucu Türkiye Curling Federasyonu Olimpiyat Ön Elemeleri Karışık Çiftler ve Kadınlar ile Erkekler olimpiyat ön eleme müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Aralık ayında Erzurum’da Dünya Şampiyonası yapılacaktı ancak Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle şampiyona iptal edildi. Dünya Curling Federasyonu Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Curling Federasyonu’nun  ciddi çalışmalarını ve hazırlıklarını görünce bize üç önemli organizasyon verdi. Türkiye ve Erzurum, Curling’te önemli bir referans oldu.

Erzurum’da devam eden Karışık Çiftler ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan Kadınlar ve Erkekler Müsabakalarında başarılı olan takımlar 2022 Pekin Kış Olimpiyatları öncesinde son viraj olan Hollanda’daki müsabakalara katılacak.

Bu arada Türkiye karışık çiftlerde Uğur Can Karagöz-Dilşat Yıldız ikilisi ile finale koşuyor. Antrenör Bilal Ömer Çakır yönetimindeki Karışık Çiftler Milli Takımımızın Hollanda’ya gitmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Erzurum  Milli Piyango Curling Salonu'nda düzenlenen organizasyona, 22 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katılıyor.