Erzurum GSİM ile ASKF’nin  birlikte organize ettiği  2022 Amatör Spor Haftası, spor gösterileri ile kutlandı. Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcular plaketle ödüllendirildi.

 

 

ERZURUM-GSİM

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum’da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen spor gösterileri ve ödül töreni nefes kesti.

Jimnastikçiler, karateciler ve taekwondocular görsel şov yaparken, Kent meydanını dolduran vatandaşlar  ile Protokol gösterileri ayakta alkışladı.

Türk Bayraklı Mehterli kortej

Erzurum Valisi Okay Memiş ve protokolün katılımıyla Havuzbaşı Kent Meydanından Yakutiye Kent Meydanına Amatör Spor Haftası nedeniyle kortej yürüyüşü yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterileri eşliğinde protokol ve sporcular halkın alkışları arasında Yakutiye Kent Meydanına yürüdü. Dev Türk bayrakları ve Atatürk Posteri de korteji süsledi.

Açılış konuşması ASKF Başkanı Codur’dan

3-10 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası Kutlamaları törende açılış konuşmasını Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur yaptı. Codur, ASKF olarak her zaman şampiyon sporcularla gurur duyduklarını ve kendilerini ödüllendirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Codur, tüm amatör sporcuların haftasını tebrik etti. Codur, “Bu yıl da sporda bereketli bir yıl geçirdik. Madalya ve kupa sayılarımızda büyük artış var. İlimize önemli dereceler kazandıran sporcuları tebrik ediyoruz” dedi.

Profesyonelliğin yolu amatör spordan geçiyor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Hızla değişen ve gelişen dünya düzeni içerisinde sporun yeri ve öneminin daha da arttığını belirterek, “Sporun kitlelere ulaştırılması daha da önem kazanmıştır. Bu anlamda sporun yaygınlaştırılması, bireylerin spora aktif katılımlarının sağlanması ve tüm halkın spor aktiviteleri ve organizasyonlara yönlendirilmesi de devlet politikası haline gelmiştir.  Sporun başlıca amacı eğlenerek, keyif alarak kişinin enerjisini atması sosyal ve kültürel anlamda aktiviteler gerçekleştirmesidir. Dünyada ve ülkemizde  profesyonelliğin yolu amatör spordan geçiyor. Bizde amatör sporu önemsiyor ve sporculara değer veriyoruz. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan önemli unsurlardan biridir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın amatör spora ve tesisleşmeye verdiği destek ve önem sayesinde bugün Türkiye bir çok spor branşında Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda adından en çok söz ettiren ülke olmuştur. Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Valimiz Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve milletvekillerimize destekleri için teşekkür ediyoruz ” dedi.

Büyükşehir Sporun destekçisi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ayşe Deniz Çelik,Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da sporun en büyük destekçisi olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Sekmen sayesinde sporda ve spor tesislerinde atılım yaptıklarını söyledi.

Sporu önemsiyoruz ve ailece spor yapıyoruz

Erzurum Valisi Okay Memiş de, yaptığı açıklama da ailecek sporu sevdiklerini belirtti.

Vali Memiş, “Sporun hemen hemen her branşını yapıyorum. Çok çalışıyorum ama sporumu da ihmal etmiyorum. Evimde spor yapıyorum. Tesislerde spor yapıyorum. Hemen hemen her hafta Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde futbol oynuyorum. Kayağı da Erzurum’da öğrendik. Kentte herkesin kayak yapabilmesi için de seferber olduk. İsteyen her vatandaşa kayak öğretmeye hazırız. Bizlere her zaman destek veren Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Belediyelerimizi, il müdürlüğümüzü de spora verdikleri hizmet nedeniyle kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Jinsastik, karate ve taekwondo gösterileri yapıldı.

Törende ulusal ve uluslararası alanda Erzurum’a ve ülkemize dereceler kazandıran başarılı sporcuların ödülleri Vali Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ayşe Deniz Çelik, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Palandöken Belediye Başkan Vekili Gürkan Sönmez, ASKF Başkanı Selahattin Codur, Genel Sekreter Burhanettin Andiç, Yakutiye Belediyespor Asbaşkanı Sinan Taşkesenlioğlu, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Aziziye İlçe Müdürü Osman Hancı ile Sicil Lisans Şube Müdürü Hakan Kaya tarafıdan verildi.