Erzurumlu dağcıların asrın felaketinde sergiledikleri çalışma ve yaptıkları fedakarlıklar takdirle karşılandı.

6 Şubat gecesi yaşanan 7,7’lik Depremin sabahında  33 kişilik dağcılık ekibiyle  Malatya’ya giden Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği Arama Kurtarma, Ejder Arama Kurtarma  ve Alpin Arama Kurtarma ekipleri Malatya’da koordineli bir çalışma sonucu deprem enkazından 19 vatandaşımızı canlı olarak kurtarmayı başardı.

Erzurumlu dağcıların Malatya’da yürüttükleri enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerini İl Temsilcisi Erdal Emeç,  Mustafa Tekin ve Yıldırım Beyazıt Öztürk koordine etti.

6 günde 19 vatandaşı sağ kurtardılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Erdal Emeç, 6 günün sonunda 3 ayrı enkazda 19 vatandaşımızı canlı olarak çıkardıklarını ve 24  vatandaşımızı ise enkazdan cansız bedenlerini çıkardıklarını söyledi. Emeç, “Vicdanen rahatız ama keşke daha fazla hayat kurtarabilseydik. Yani o deprem enkazında cansız bedenleri ile karşılaştığımız 24 vatandaşımızı da sağ çıkarabilseydik, dünyanın en mutlu insanları olacaktık. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileriz” dedi.

Yardımları düzenli bir şekilde depremzedelere ulaştırdık

Emeç, “İlk 4 gün sadece 3 saat arabalarda dönüşümlü dinlendik. Ekibimiz aynı zamanda Erzurum’dan organize ettiğimiz 7 TIR dolusu malzemeyi de çok düzgün bir şekilde dağıttık. 3. Günden sonra belediyemizin kurduğu mobil mutfakla birlikte ekibimiz 70 kişi oldu  ve bu sürede 20 den fazla TIR dolusu her şeyi dağıttık. Son 2 gün, uzak köylere yardım be deprem bölgesinden depremzede transferi ile 21 otobüs ile transferleri gerçekleştirdik. Tüm bunları kendi çevremizdeki insanların katkılarıyla gerçekleştirdik” diye konuştu.

Vali Memiş’le hep irtibat halindeydik

Erzurum Valisi Okay Memiş ile  Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’le sürecin başından sonuna kadar hep irtibat halinde olduklarını ifade eden Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç, “33 kişilik ekibimizde görev yapan tüm dağcı kardeşlerimizin yanı sıra benimle birlikte çalışmaları koordine eden Mustafa Tekin, Melikşah Tekin’in yanı sıra ekibimizde bulunan Ragıp Koçak, İbrahim Karakaş , Ahmet Yaşar ,Hulusi Bastem ve Erkan Emeç’e teşekkür ediyorum” dedi.

Özellikle Rahman Murat Türkmen ile Salih Köseoğlu’na da ayrı bir parantez açan Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç, “Bu iki kardeşimiz enkaz tünellerinde can siper çalıştılar Türkmen ve Köseoğlu’na özellikle teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıbaş ailesinin bulunduğu enkazda da çalıştılar

Erzurum’dan arama kurtarma çalışmaları için madalyaya giden dağcılık ekibi, hem acı duydukları hem de teselli buldukları tesadüfle de karşılaştı.

Erzurum’un Oltu ilçesi nüfusuna kayıtlı Matematik Öğretmeni Aliye Karaca (Sarıbaş) ile kardeşi Üniversite son sınıf öğrencisi Adem Karaca’nın cansız bedenlerinin çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışması yaptıklarını belirten Emeç, “Aliye ve Adem’in cansız bedenleriyle karşılaşmanın üzüntüsünü yaşadık. Ancak Muhammet Sarıbaş ile çocukları Alptekin ile Berra’nın deprem enkazından sağ çıkmaları ile de teselli bulduk” dedi.