Dadaşların bilek güreşindeki gururu Gökhan Seven, yine tarih yazdı. Yer yüzünde bileği bükülmeyen Seven, Romanya’da hem sol kolda, hem de sağ kolda dünya şampiyonu oldu. Şampiyon sporcu memleketinde İstiklal Marşı ile karşılandı.

ERZURUM-GSİM

Erzurumlu Gökhan Seven, Bilek güreşinde bir kez daha tarih yazarken, dünyanın en büyüğü oldu. Bugüne kadar 60-65 ve 75 kilolarda  tek dünya şampiyonu olarak tarihe geçen Gökhan Seven, Romanya’da elde ettiği dünya şampiyonluğunun ardından memleketi Erzurum’da İstiklal Marşı ile karşılandı. Çiçekler sunulan milli sporcu hava limanında tebrikleri kabul etti.

Hem sağda hem solda dünya şampiyonu

Bilek güreşinde karşısında çıkan Avrupa ve diğer kıtalardan gelen rakiplerini ezici üstünlükle deviren Milli sporcu, Romanya’da hem sol kolda, hem de sağ kolda bilek güreşinde dünya şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza attı. Üç ayrı kiloda bugüne kadar tek dünya şampiyonu olma unvanına sahip olan Gökhan Seven, Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmenin ve İstiklal Marşımızı okutmanın gururunu yaşadı.

Çiçeklerle karşılandı

Romanya’dan çifte altın madalya ile memleketi Erzurum’a dönen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu Gökhan Seven’i, Erzurum Hava Limanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bülent Tilkidöğen ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı  Abdullah Keleşoğlu çiçeklerle karşıladı. Keleşoğlu’nun Seven’in sol koluna bir çiçek, sağ koluna da bir çiçek çelenki takması oldukça ilginç bulundu. Keleşoğlu, “Şampiyon bu çelenk sol kolun için, şu çelenk de sağ kolun için” dedi.

Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bülent Tilkidöğen de, İBB’nin sporcusu olan Gökhan Seven’in Erzurumlu olarak Türk bayrağını dünyanın her yerinde gururla dalgalandırdığını belirterek, “Gökhan Seven ile gurur duyuyoruz. Bilek güreşinde ilklere imza atarak tarih yazmıştır” dedi.

 Kur’an-ı Kerim hediye edip, İstiklal Marşı okuldular

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, dünya şampiyonu bilek güreşçisi Gökhan Seven’e hava limanındaki karşılamada önce Kur’an-ı Kerim hediye etti. Ardından da karşılamaya katılanlar Türk Bayrağı açarak, İstiklal Marşı okudular. Milli sporcu Gökhan Seven o anlarda oldukça gurur dolu anlar yaşadı.

Bundan sonra Tokyo yolcusu

Sağ kolda ve sol kolda dünya şampiyonu olan Gökhan Seven, Tokyo’da görücüye çıkacağını ve hedefinin Tokyo olimpiyatlarına katılmak olduğunu söyledi. İki kolda dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşayan Gökhan Seven,  “Dünya Şampiyonu oldum ve ülkeme iki altın madalya ile döndüm.  Bu gururu bana yaşatan Rabbime binlerce şükürler olsun. Büyük başarımdan ötürü Yorum yapan, mesaj atan, dualarını esirgemeyen dostlarıma
Bu yarışmaya katılmamız için emek sarf eden başta Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımız
Arif Ümit Uztürk’e As başkanımız Taner Canyurt  ve bize ev sahipliği yapan misafirperver Romanya büyük elçiliğimize Constanta baş konsolosumuz  Sulhi Turan ve değerli eşlerine takımımızın çok kıymetli fizyoterapisti Ebru Ceylan’a ve daha adını hatırlayamadığım herkese takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Bu arada Dünya Şampiyonu Milli sporcuyu karşılamaya katılanlar arasında Vücut Geliştirme Federasyonu Bilek Güreşi İl Temsilcisi Ahmet Gökhan Karadağ, Güvenlik İş Sendikası Başkanı Adnan Yedibela, Kent Konseyi Engelliler Meclisinden Burhan Yeşilyurt ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin diğer üyeleri ile Gökhan Seven’in yakınları katıldı.