Genç kategoride olmasına rağmen İşitme Engelliler Büyükler Güreş müsabakalarına çıkan Mehmet Akif Sönmez, Belarus’ta yapılan Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Antrenör İsmail Hakkı Özkan’ın öğrencisi “Bronz madalyamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğim” dedi.

Erzurum’un Çat İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Akif Sönmez’in güreşte başarısı devam ediyor. Palandöken Belediyespor’da güreş hayatını sürdüren ve Erzurum Gençlik Spor’da da İşitme Engelliler Lisansı bulunan Mehmet Akif Sönmez, Gençlikspor’un güreşçisi olarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Belarus’ta yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Milli güreşçi, gençler kategorisinde olmasına rağmen İşitme Engeller Büyükler Milli Takımda mindere çıkarak Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

Antrenör İsmail Hakkı Özkan’ın  sporcusu 59 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Belarus’ta antrenörler Necmi Gençalp ve Mahir Yazıcı nezaretinde İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Mehmet Akif Sönmez, müthiş bir performans göstererek, üçüncü olurken, asker selamı vererek sevinç yaşadı.

Milli sporcu, kazandığı bronz madalyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğini ifade etti.

Bronzu kaptı asker selamı verdi

Erzurumlu güreşçi, Belarus’ta Avrupa üçüncüsü olurken, başarısını asker selamı ile kutladı. Selam vererek, Mehmetçiğe destek veren Milli güreşçi, “Kazandığım bronz madalyayı da Külliyeye çıktığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğim” dedi.

Özkan’dan mutlusu yok!

Sporcusunun Avrupa üçüncüsü olmasından dolayı bir hayli mutlu olan Antrenör İsmail Hakkı Özkan, güreşçisini tebrik etti.

Aynı zamanda güreş antrenörlüğünün yanı sıra Vücut Geliştirme Sporu ile de uğraşan ve bu spor branşında Erzurum’u temsil eden İsmail Hakkı Özkan, kariyerinde dünya üçüncüsü ve dünya ikincisi sporcusu Mehmet Akif Sönmez’in Avrupa üçüncüsü olmasının da gururunu yaşadıklarını söyledi.

Özkan, “Sporcumuzu ve milli takım hocalarımız Necmi Gençalp ve Mahir Yazıcı’yı tebrik ediyorum. 2016 dünya üçüncüsü 2018 dünya ikincisi 2019  Avrupa üçüncüsü olan sporcum genç olmasına karşın büyükler kategorisinde yarışarak bronz madalya kazandı” dedi.