Antrenör Arif Budak’ın talebesi Muhammed Eren Koç, Turkish Open’de şampiyon oldu. Avrupa Şampiyonası Kotası almak için İsveç’e gidecek olan Milli taekwondocunun esas hedefi Dünya Şampiyonası. Milli sporcu madalya kürsüsünde Türk bayrağını dalgalandırdı.

(ERZURUM/GSİM)

Erzurumlu taekwondocu Muhammed Eren Koç, İstanbul’da yapılan Turkish Open’da tarih yazdı.

3-7 Ocak 2020  tarihlerinde İstanbul’da yapılan 7.Turkish Open Uluslararası  Taekwondo Turnuvasında 51 Kilo Genç Erkeklerde Erzurumlu Muhammet Eren Koç şampiyon oldu. Erzurum Gençlik Spor’un milli gururu elde ettiği zaferle göğsümüzü kabarttı.

Rus’u Teknik puanla nakavt etti

Finale kadar Tüm maçlarını 20 farkla alarak Finalde de Rus rakibini yenen Koç, Turkish Open’de şampiyon oldu. Antrenör Arif Budak’ın öğrencisi, Rus rakibini teknik puanla nakavt ederek altın madalyaya uzandı.

Bir süre önce hakemlerin gazabına uğrayarak Türkiye şampiyonluğu elinden alınan ve üçüncülükle yetinen Dadaş Taekwondocu, bu kez İstanbul’daki Turkish Open da karşısında çıkan rakibini tatamiye serdi.

İsveç’de Başkanlık Kupası’na katılacak

Antrenör Arif Budak, talebesi Muhammed Eren Koç’un Turkish Open da, şampiyon olmasının gururunu yaşadığını belirterek,  “Şanlı Türk Bayrağımızı layık olduğu yere taşıyan Sporcumu tebrik ediyorum. Emeği olan herkese özellikle de Yılmaz Özbilek kardeşime çok teşekkür ederim” dedi.

Budak, sporcusunun 15-22 Şubat 2020 tarihlerinde İsveç’te yapılacak olan Başkanlık kupasına katılacağını söyledi.

Budak, “İnşallah Muhammed Eren Koç, İsveç’te Avrupa şampiyonasına katılma kotasını alacak” dedi.

Hedef Dünya Şampiyonası

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube ve ilçe müdürlerine de desteklerinden ötürü teşekkür eden Antrenör Arif Budak, “Sporcum tarih yazmıştır. İnşallah bu başarılı performansı ile Dünya Şampiyonası’nda da tatamiye çıkacak. Bizim güvenimiz tam. İnanıyorum ki, sporcum Dünya Şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil edecek” diye konuştu.