Üçüncü kez Erzurum’da yüksek irtifa kampı yapan Alman Yüzme Milli Takımı Anadolu’nun zirvesinde kamp kurmaya devam ediyor.   Panzerlerin Coach’u  Christian  Hirschmann, yayınladığı makale ile Erzurum’u ABD başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtıyor.

(ERZURUM/GSİM)

Erzurum’un ve Türkiye’nin gurur kaynağı olan spor tesislerinden biri olan Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Milli takımlarımızın yanı sıra yabancı ülkelerin sporcularını ağırlamaya devam ediyor.

Avrupa’nın  yüksek irtifalı tam olimpik iki yüzme havuzundan biri olan  Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu, bugünlerde Alman, Hollanda ve Slovakya  Milli Takım sporcularının yanı sıra Türk Milli Yüzücüleri ağırlıyor.

Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nda kamp yapan Alman Milli takımı, 3’üncü kez geldiği Anadolu’nun zirvesinde çalışmalarını yoğun tempoda yaparken, Panzerlerin Coach’u  Christian  Hirschmann, yayınladığı makale ile Erzurum’u ABD başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtıyor.

Hirschmann, Avrupa ve ABD’de bir çok yayın kuruluşu ile internet sitelerine yazdığı makale ile Erzurum’a övgü dolu sözler sarf etti.

Erzurum’un fahri hemşehrisi gibi çalışan Alman

Alman Yüzme Milli Takımının başarılı Antrenörü Christian  Hirschmann, üç kez geldiği Erzurum’da yaşadığı güzel düşüncelerini ve iyi duygularını yayınladığı makale ile tüm dünyaya duyurdu.

Avrupa’nın en iyi yüksek irtifalı iki tam olimpik yüzme havuzundan biri olan Erzurum ile ilgili düşüncelerini aktaran Alman Antrenör, adeta Erzurum’un fahri bir hemşehrisi gibi çalışıyor.

Alman Antrenör, Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nun Avrupa için ideal bir kamp merkezi olduğunun altını çizerek, ABD’li yüzücülerin de Erzurum’a gelmesi için çağrıda bulundu.

Erzurum Avrupa için veli nimet

Alman Coach Christian  Hirschmann, “Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu Avrupa’ya yakın olduğu için burayı tercih ediyoruz. ABD’lilere de bunu ifade ettik. Erzurum’un yakın olduğu için buraya kampa geldiğimizi ilettik. Hatta ABD’lilerinde Erzurum’a gelmesi için tavsiyede bulundum. Erzurum bana göre Avrupa için veli nimet. Biz buraya daha çok kampa geleceğiz” dedi.

Erzurum’da her şey olması gerektiği gibi

Alman Yüzme Milli Takımı’nın  Coach Christian  Hirschmann,4 bayan 6 erkek yüzücü olmak üzere şu anda 10 sporcu ile kamp yaptıklarını belirterek, 2001-2002 -2003 doğumlu genç yüzücülerinde Erzurum kampta bulunduğunu söyledi.

Erzurum’da konakladıkları otellerin, yemeklerin çok güzel olduğunu ifade eden Christian Hirschmann, “Rahatlıkla ulaşabileceğimiz alışveriş merkezleri var. Erzurumlular çok arkadaş canlısı insanların oluşturduğu bir kent” diye konuştu.

Hedef Tokyo olimpiyatları

Alman Coach Christian Hirschmannn,  “Erzurum kampının ardından Berlin’de yüzme yarışlarına katılacağız.  Mart ve Nisanda yapılacak yarışmaların ardından tamamen olimpiyatlara odaklanacağız. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında en az bir iki madalya kazanacağıma inanıyorum. Diğer sporcularımızın da iyi noktalarda olacağını ümit ediyorum” dedi.