Down Sendromlu Serhat Yener, tam 8 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri’nin gönüllü bir parçası olarak faaliyetlerde yer alıyor. Gençlerin neşe kaynağı olan Yener, adeta on parmağında on marifeti barındırıyor.

 

Erzurum/GSİM

21 Mart Farkındalık günü bu yıl Korona virüsle mücadele kapsamında genelde sosyal medya aracılığı ile kutlanırken, Down sendromlu gençlerden Serhat Yener de, 21 Mart Farkındalık gününde ilk akla gelen isimlerden biri oldu.  Sekiz yıldır aralıksız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerinin faaliyetlerine katılan Serhat Yener, adeta on parmağında on marifete sahip. Tiyatrodan, spora bütün branşlarda boy gösteren Yener, özellikle kendi günlerinde geçtiğimiz senelerde sunuculuk yapmıştı.

2012 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile tanıştı

2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ‘Sporda Engelleri Kaldırıyoruz’ projesiyle dönemin spor koordinatörü Yaser Taşkesenlioğlu öncülüğünde sportif faaliyetlere katılan Yener, 1 yıl Basketbol çalışmalarında arkadaşlarının kaptanlığını yaptı.  Serhat Yener, Korona virüsle mücadele kapsamında spor faaliyetlerine ara verilinceye kadar da Kırsal Kesimden katılan gençler ile  mülteci çocuklara Gençlik Lideri Taşkesenlioğlu ile birlikte antrenman yaptırıyordu.

Hasan Yarbay oyununda başrol

2014 yılında Gençlik Liderleri  YaserTaşkesenlioğlu İle Fırat Altunok'un kurmuş olduğu ‘Engelsiz Tiyatro’ Ekibinde Çanakkale 'de yaşanmış bir olay olan Hasan Yarbay 'ı canlandıran Serhat Yener adeta gönüllerde taht kurdu. Ayrıca Atatürk Üniversitesi 'nde mezuniyet programlarında da ekipçe oyunu oynayarak sahnenin tozunu attıran bir ekip olarak hafızalara kazındılar.

Gençlik merkezince yapılan özel programlarda sunuculuk yapan , şiirler okuyan Serhat  adeta 10 parmağında 10 marifet olduğunu kanıtladı.

Köy okulları ve futbol

Aziziye Gençlik Merkezi gönüllüsü olarak Gençlik Merkezleri serüvenine devam eden Serhat Yener, Köy Okulları etkinliklerinde aktif rol alıyor, çocuklara en güzel örnek olmaya devam ediyor. Aziziye Gençlik Merkezince yürütülen Afgan kardeşler projesinde yardımcı antrenörlük ve hakemlik yapan Serhat Yener futbola olan ilgisini sahalara taşımayı başardı.

İyi bir futbol seyircisi

Aynı zamanda sıkı bir futbol takipçisi olan Serhat Yener Erzurumspor ve Fenerbahçe maçlarını yakından takip ediyor.

Gençler için iyi bir örnek

 

Gençlik Lideri Yaser Taşkesenlioğlu  8 yıldır Serhat ile güçlü bir gönül bağları olduğunu, haftada birkaç kez telefonda konuştuklarını belirtti. Kalbi melek kendi melek bir kardeşimizle irtibatlarının kopmamasının mutluluk verici olduğunun altını çizen Teşkesenlioğlu, gençler için Serhat’ın azmi ve yaşayışından bir çok örnek alınacak taraf olduğunu , gençlere güzel bir örnek rol model kişilik olduğunu vurguladı.

Son olarak Dünya Down Sendromlular Farkındalık Gününe dikkat çeken Yaser Taşkedenlioğlu ,

Bu çocuklarımıza yapılacak dokunuşların süreklilik arz etmesi gerektiğini belirterek onlara güvenip , sorumluluk verip birşeylere kanalize ettiğimiz zaman çok daha mutlu olduklarını ve herşeyi başaracak güçte olduklarına tanık olacaklarını ifade etti.