Avrupa Hareketlilik Haftası Erzurum’da coşkulu kutlandı. Vali Okay Memiş, spor yapan bir Vali olarak olimpiyat kentinde her gün hareketli olmak için spor yapmayı ihmal etmediğini söyledi.

 “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında  Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda spor gösterileri düzenlendi. Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edildi.

Her yıl 23-30  Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası, bir başka ifadeyle ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ bu sezon Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilerek spor gösterileriyle kutlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen spor etkinliklerinde 8 ayrı branşta gösteri yapıldı.

VALİ MEMİŞ: PANDEMİ OLMASA SİZİ KUCAKLAMAK İSTERDİM

Badminton, basketbol, futbol, masa tenisi, bisiklet, eskrim, jimnastik ve Floor Curling branşlarında gösteri yapan sporcuları davetliler ile birlikte izleyen Erzurum Valisi Okay Memiş,  zaman zaman çeşitli branşlara iştirak ederek bütün spor dallarında yetenekli olduğunu gösterdi.

Erzurum’un yaş gruplarındaki elit sporcularının gösterilerine alkış yağdıran Vali Memiş, “Pandemi olmasaydı hepinizi kucaklamak isterdim. Sizler ilimizin gözbebeği olan sporcularısınız” dedi.

AVRUPA’NIN YÜKSEK İRTİFA YÜZME HAVUZU BİZDE

Erzurum Valisi Okay Memiş, Avrupa Spor Haftası’nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Erzurum sporcu kenti. Avrupa’nın 2100 metre yükseklikteki rakımda tek olimpik yüzme havuzu bizim ilimizde bulunuyor. Erzurum doğası, coğrafyası ve doğa sporları turizminde muhteşem bir şehir. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı spor tesislerimiz ile Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri hakikaten dört dörtlük muhteşem tesisler. Süper Ligde takımımız var. Bu şehrin avantajlarıyla her zaman gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HER GÜN SPOR YAPIYORUM

Vali Okay Memiş, Üniversite Futbol Takımı’nda futbol oynadığının altını çizerek, “Ben bir çok sporu hobi olarak yaptım. Futbolla ciddi ilgilendim. Vali olmasaydım, futbolcu olurdum. Her gün muntazam spor yapmaya gayret ediyorum. Çünkü spor hem huzur veriyor hem de insan kendini daha mutlu hissediyor. Bu günlerde spor yaparken, pandemi tedbirlerini de elden bırakmıyorum” şeklinde konuştu.

Vali Memiş, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü de bu başarılı etkinlikten dolayı kutladı.

PANDEMİDE İNSANLARA SPORU UNUTTURMAMAYA ÇALIŞTIK

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Covid-19 pandemisi sürecinde ‘Spor Sokağı’, ‘Balkonlar Sizin Sokaklar Bizim’ ‘Spor Her Yerde’ gibi projelerle sporu canlı tutmaya ve sporu unutturmamaya gayret ettiklerini söyledi.

Taşkasenlegil, bunda da başarılı olduklarını belirterek, “Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle neredeyse spor unutulmaya yüz tutmuştu. Biz spora ruh kazandırdık. Vatandaşlara balkonlarında, bahçelerinde spor yaptırdık. Spor gösterilerimizle onları spora teşvik ederken, sporun ruhunu da yaşatmanın gayretini güttük” dedi.

 2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa’nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’  etkinliklerinin her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlandığına işaret eden Taşkesenligil, ülkemizde de 81 ilde eş zamanlı olarak Avrupa Spor Haftasının kutlandığına değindi.

 Taşkesenligil, “Temel amacı çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişmesine hizmet etmek olan bu hafta vesilesiyle tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de herkes için spor federasyonumuzun çektiği bir dizi aktivite gerçekleştirilmiştir” dedi.

BŞB Havuzbaşı Kent Meydanı’nda Jimnastik, Masa Tenisi,  basketbol, futbol , floor curling ve eskrim gibi spor branşlarında gösteriler yapıldı. Gösterilere protokol de eşlik etti.

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Herkes İçin Spor Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Hüseyin Öz ile GSİM İlçe ve Şube Müdürleri de etkinliğe katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Herkes İçin Spor Federasyonu adına Erzurum Valisi Okay Memiş’e Avrupa Spor Haftası anısına ti-shört ve şapka hediye etti.