Pastırma sıcaklarında buz sporları tanıtımı

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaklaşan Kış Sezonu öncesinde Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı Kent Meydanı’nda buz ve kış sporlarını tanıttı. Açık ve güneşli havada gerçekleşen tanıtımda minik ve gençler kış ve buz sporlarına yönlendirildi.

(ERZURUM/GSİM)

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı Kent Meydanı’da Kış ve Buz Sporlarına yönelik tanıtım stantları kurdu.

2011 UNIVERSIADE ve EYOF 2017 gibi dev organizasyonlara ev sahipliği yapan Kış Olimpiyatlarına da aday adayı olan Erzurum pandemi sürecine rağmen faaliyetlerine sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak devam ediyor.

Alp disiplini, snowboard, Kayaklı Koşu, Biathlon gibi kayak branşlarının yanı sıra, Buz Hokeyi, Curling, FloorCurling, kızak ve  shorttrack gibi buz sporlarında stant kurarak tanıtım yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü özellikle minik ve genç yaştaki vatandaşları da kış ve buz sporlarına yönlendirdi.

Gençler Kış ve Buz Sporlarını sevdi

Erzurum’da yaklaşan kış sezonu öncesinde kış sporları ve kış turizmine katkıda bulunmak için önemli bir projeye imza atan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ‘Buz ve Kış Sporları Tanıtım Etkinliği’ büyük ilgi gördü.

Minik ve genç öğrenciler, floorcurling, kızak ve buz hokeyi oynamayı denedi. Yoğun ilgi gören etkinlikte öğrenciler buz ve kış sporlarını çok sevdiklerini ifade ederek, “Erzurum 2011 UNIVERSIADE ve EYOF 2017’ye ev sahipliği yapmış bir il. Devletimiz şehrimize önemli spor tesisleri kazandırmış. Bizde Erzurum’da ikamet eden insanlar olarak kış ve  buz sporlarında ilerisinde milli sporcu olmak ve Türk Bayrağını dalgalandırmak istiyoruz” dedi.

Hedefimiz Olimpiyatlar şampiyonları yetiştirmek

Erzurum  Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şehrin futbolun yanı sıra diğer sporlarda da adından söz ettiren bir il olduğunun altını çizerek, uzun kış mevsimini yaşayan ve buz tesislerinin zengin olduğu bir kent olarak kış sporlarında önemli misyon üstlenen bir merkez de olduğunu ifade etti.

Taşkesenligil,“Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarını ve EYOF’u başarıyla yapmış bir kentiz. Olimpiyatlara aday adayı olmuş bir iliz. Modern kayak tesislerimizle, Birbirinden önemli buz salonlarımızla ve atlama kulelerimizle Türkiye’de önemli misyon üstlenmiş bir kentiz. Bu kentin buz ve kış sporlarında başarılı olmak gibi bir mecburiyeti var” diye konuştu.

Taşkesenligil, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaklaşan kış mevsimi öncesinde kış ve buz sporlarına dikkat çekmek, gençleri bu spor dallarına yönlendirmek için böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Taşkesenligil, bu amaçlarının kış ve buz sporlarında dünya, Avrupa ve Olimpiyatlarda kürsüye çıkacak sporcu yetiştirmek olduğunun da altını çizdi.

Taşkesenligil, kış ve buz sporlarında 8 ayrı branşta 30 dolayında antrenörün görev yaptığını söyledi.Taşkesenligil, Erzurum medyasında da kendilerinin sesi kulağı olduğu için teşekkür ederek, “Basınımız her zaman bizim organizasyonlarımızının tanıtımında ve halka yansıtımında en önemli destekçimiz” dedi.