Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası A Grubu etap yarışları heyecanı Kandilli de yaşandı.

G.S.İ.M-ERZURUM

Kayak Federasyonu 2021 faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası A Grubu etap yarışları Erzurum GSİM Kandilli Kayaklı Koşu Tesislerinde yapıldı. Nefes kesen yarışlara sahne olan etap müsabakalarına Erzurum, Van, Kars, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Muş, Tunceli, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Artvin, Bingöl, Ardahan, Trabzon ve Elazığ gibi illerden sporcular katıldı.

399 sporcu yarıştı

Kandilli Kayaklı Koşu parkurunun zorlu pistlerinde 399 sporcu etap şampiyonu olabilmek için yarıştı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirilen etap yarışlarında ilk gün klasik, ikinci gün ise paten yarışları yapıldı. Nefes kesen yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Antrenörlerin zorlu sınavı

Yapılan kayaklı koşu yarışları soluk soluğa sürerken, sporcular zamana ve yoğun kış koşullarına karşı mücadele etti. Sporcuların antrenörleri de en az kayakçılar kadar ter döktü.

Yarışları Oto’da izledi

Kandilli Kayaklı Koşu Pistinde gerçekleştirilen Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası A Grubu Etap yarışlarını Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto da izledi. Snowboard  ve Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Sinan Gürsoy ile Ünal Tosun da, Oto ile birlikte kayaklı koşu yarışlarını izledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, pandemi nedeniyle bu yıl yarışların formatında değişiklik yaparak, A ve B Grubu olarak Etap Yarışları yaptıklarını son olarak Türkiye Şampiyonası organize edeceklerini belirterek, “Temennimiz pandeminin en kısa sürede bitmesidir. Ama biz Kayak Federasyonu olarak zaten mesafe sporu olan kayak da yine de riski en aza indirmek için yarışları A ve B Grubu diye ikiye ayırdık. Yarışları otobüsle ulaşılabilir sevide ayarlardık. Otelleri ve konaklama yerlerini de göz önünde bulundurarak, elit düzeydeki isimleri yarıştırıyoruz” dedi.